Αυτό είναι το ανανεωμένο Renault Clio

Αναβαθμίστηκε το γαλλικό supermini αισθητικά, τεχνολογικά και μηχανολογικά

  • -
  • -

Μετά από 26 χρόνια από το πρώτο Clio, το οποίο κατάφερε να πουλήσει πάνω από 13 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως, η Renault αποκαλύπτει την τελευταία ανανεωμένη εκδοχή του γνωστού supermini. Η τέταρτη γενιά του Clio φέρει την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας, ενώ έρχεται να ενδυναμώσει τα «γαλλικά» της χαρακτηριστικά. Στο εμπρός τμήμα παρατηρούμε τα νέα φώτα LED σε σχήμα C και την ανασχεδιασμένη μάσκα. Στο πίσω τμήμα έχει αναβαθμιστεί η εικόνα του γαλλικού supermini και προστέθηκαν 4 νέα χρώματα στην παλέτα. Επίσης, υπάρχουν νέα σχέδια ζαντών και αρκετοί τρόποι εξατομίκευσης. Σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα,  το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι «δανεισμένα» από τα μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται πια η ισχυρότερη εκδοχή του 1.5 dCi, που αποδίδει 110 ίππους, καθώς και ο turbo βενζινοκινητήρας TCe των 120 ίππων, οι οποίοι συνδυάζονται με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το supermini προσφέρεται συνολικά σε 11 διαφορετικούς συνδυασμούς μοτέρ/μετάδοσης. Εκτός από τις παραπάνω προσθήκες, δεν έχουμε περεταίρω αλλαγές στο μηχανολογικό κομμάτι σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Το infotainment του ανανεωμένου Clio διατίθεται σε 3 διαφορετικές εξοπλιστικές επιλογές: Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution και smart R&Go. Το Clio είναι το πρώτο της κατηγορίας του που συνοδεύεται με υψηλής ακουστικής ποιότητας συστήματος από την Bose. Τεχνολογικά, μεταξύ άλλων, προσφέρεται με σύστημα παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, ενώ σε ακριβότερες εκδόσεις προσφέρεται το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...