Έρχεται το Prius της Volkswagen

Το υβριδικό μοντέλο ίσως φέρει την ονομασία XL3

  • -
  • -

Ένα υβριδικό μοντέλο σκέφτεται η Volkswagen να λανσάρει το 2020, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ της φίρμας και ίσως πάρει την ονομασία XL3. Το όνομα σίγουρα δεν είναι τυχαίο, μιας και μας θυμίζει το XL1, το οποίο συνδυάζει diesel μοτέρ με ηλεκτροκινητήρα. Με βασικό ανταγωνιστή του το Toyota Prius, το νέο μοντέλο θα προστεθεί στην «πράσινη» γκάμα της γερμανικής εταιρείας και συγκεκριμένα στις εκδόσεις GTE (Golf, Passat, Tiguan) και στα ηλεκτρικά Golf και up!

Το πιθανότερο είναι το XL3 να συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα των 30 περίπου ίππων και τον γνώριμο 1.4 turbo κινητήρα με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Ο στόχος των μπαταριών που προφανώς θα διαθέτει είναι να ταξιδεύει αμιγώς ηλεκτρικά για λίγα χιλιόμετρα, αλλά ταυτόχρονα να παρέχει μία γενναιόδωρη αυτονομία μιας και η μέση κατανάλωσης θα φτάνει τα 3 lt/ 100 km.

Εκτός όμως από το υβριδικό, η Volkswagen έχει στα σκαριά και ένα ηλεκτρικό όχημα, που παρέχει 500 km αυτονομία με μία φόρτιση, ενώ η πλήρης φόρτιση θα διαρκεί όσο ένα… διάλλειμα για ένα καφεδάκι. Σύμφωνα με την εταιρεία, το κόστος θα είναι μικρότερο σε σχέση με ένα αυτοκίνητο, που εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κάτι που είναι πολύ δελεαστικό.

*Στη φωτογραφία απεικονίζεται το πρωτότυπο Volkswagen Sport Coupe GTΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...