Αποκαλύφθηκε η νέα DS 3

Με ξεχωριστή εμφάνιση, πλούσια γκάμα κινητήρων και αρκετή τεχνολογία, ήρθε η ανανεωμένη DS 3

  • -
  • -

Την ανανεωμένη εκδοχή της DS 3, με κλειστό και ανοιχτό αμάξωμα, παρουσίασε η DS, η premium μάρκα της Citroen, με τις αλλαγές να είναι διακριτικές. Μια νέα μάσκα με μεγαλύτερα τα φτερά της DS, αρκετό χρώμιο και φώτα LED φέρνουν το άνεμο αλλαγής στο εμπρός μέρος. Εντυπωσιακή είναι η χρωματική παλέτα, με τους νέους συνδυασμούς αμαξώματος - οροφής να φτάνουν τους 78, 10 για τη μεταλλική οροφή και 4 για την υφασμάτινη.

Ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό, με πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού, περισσότερους επίσης συνδυασμούς, λιγότερα κουμπιά και μια μεγάλη οθόνη αφής επτά ιντσών, με σύστημα πολυμέσων που συνεργάζεται με το Apple Car Play. Επιπλέον, εξοπλίζεται με κάμερα οπισθοπορείας και βοηθητικά συστήματα παρκαρίσματος εμπρός, όπως και hill assist, για πιο εύκολη εκκίνηση στην ανηφόρα.

Η νέα DS 3 θα είναι διαθέσιμη με οκτώ κινητήρες, τρεις 3κύλινδρους PureTech βενζίνης, δυο 4κύλινδρους THP επίσης βενζίνης και τρεις BlueHDi diesel. Αυτοί θα συνδυάζονται με τρία κιβώτια ταχυτήτων, ένα χειροκίνητο, ένα ημιαυτόματο και ένα νέο αυτόματο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, όσον αφορά τις εκπομπές CO2, με το BlueHDi των 100 ίππων να έχει 79 gr/km, τη χαμηλότερη τιμή, ενώ η ανώτερη φτάνει τα 129 gr/km.

Στις αξιοσημείωτες αλλαγές μηχανικών μερών συμπεριλαμβάνονται, το νέο αυτόματο κιβώτιο EAT6, που παρουσιάστηκε πριν επτά μήνες, ο νέος 3κύλινδρος τούρμπο κινητήρα βενζίνης PureTech με τους 130 ίππους και η δυναμική έκδοση DS 3 Performance. Η τελευταία αποδίδει 208 ίππους και 300 Nm ροπής με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 125 gr/km. Χρησιμοποιεί τον 1.6 THP με τη δύναμη να περνά στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης Torsen.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...