Λιπαντικά ENEOS: δυναμική παρουσία στην Ελλάδα & την Ευρώπη

Στην Αθήνα τo 1o Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της JX NIPPON OIL & ENERGY

  • -
  • -

Την Αθήνα επέλεξε η JX NIPPON OIL & ENERGY, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίων & ενέργειας στο κόσμο, για το πρώτο της Πανευρωπαϊκό Συνέδριο που έγινε στις 21-23 Μαρτίου 2013. Ο Ιαπωνικός κολοσσός έχει λανσάρει τα λιπαντικά ENEOS στην Ελλάδα από το 2009, αναθέτοντας στην ENPO HELLAS την αποκλειστική διανομή τους στη χώρα μας. Στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με την ευκαιρία του συνεδρίου, το παρών έδωσαν τόσο ο Ιάπωνας Πρέσβης, κος Hiroshi Toda, όσο και υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου, όπως οι κ.κ. Yasuji Araki (Αντιπρόεδρος της JX Nippon Oil & Energy) και Yoshikazu Kurumizawa (Διευθύνων Σύμβουλος της JX Nippon Oil & Energy Europe).

Ο κος Νικόλαος Διαμαντής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ENPO HELLAS, είπε μεταξύ άλλων πως σκοπός της εταιρείας στην Ελλάδα είναι να έρθει σε συνεργασία τόσο με εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων όσο και με εταιρείες πετρελαιοειδών, ενώ o κος Μιχάλης Τσουρουνάκης, Διευθυντής Πωλήσεων της ENPO Hellas, αφού έδωσε την πλήρη εικόνα για τον όμιλο JX NIPPON OIL & ENERGY, είπε πως στόχος είναι τα λιπαντικά ENEOS να φτάσουν στο 6% της ελληνικής αγοράς μέχρι το 2015.

 

Λιπαντικά ENEOS

Η ονομασία ENEOS έχει ελληνικές ρίζες, αφού αποτελείται από τα συνθετικά E (εκ του energy=ενέργεια) και NEOS, την ελληνική λέξη ΝΕΟΣ. Τα λιπαντικά ENEOS είναι τα Nο 1 λιπαντικά στην Ιαπωνία και αναγνωρισμένα παγκοσμίως σαν προϊόντα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας από τους κορυφαίους διανομείς αυτοκινήτων, μηχανικούς και ιδιοκτήτες στόλων, σε περισσότερες από 15 χώρες στην Ευρωπαϊκή αγορά, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας. Η JX NIPPON OIL & ENERGY συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως είναι οι Toyota, Lexus, Honda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Daimler, Suzuki, GM και Hyundai, για πολλές δεκαετίες, παρέχοντάς τους λιπαντικά ENEOS. Η γκάμα των λιπαντικών ENEOS απευθύνεται σε αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, φορτηγά, λεωφορεία, σκάφη αναψυχής, εξωλέμβιες, μηχανήματα οδοποιίας κλπ.

Μάλιστα, η JX NΙPPON OIL & ENERGY είναι αναγνωρισμένη και στο χώρο της Ναυτιλίας σαν ένας από τους ποιοτικότερους προμηθευτές λιπαντικών, με υψηλού επιπέδου προϊόντα και εγκρίσεις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητήρων ναυτιλίας στον κόσμο. Η ιαπωνική εταιρεία θεωρεί την Ελλάδα σαν μια από τις σημαντικότερες αγορές, προμηθεύοντας με hi-tech λιπαντικά τους Έλληνες εφοπλιστές στα λιμάνια της Ιαπωνίας, Κορέας και Μέσης Ανατολής με πλάνο πολύ σύντομα να γίνει παγκόσμιος προμηθευτής.

Ταυτόχρονα, τα λιπαντικά ENEOS εμπλέκονται και στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, παλιότερα ως συνεργάτης της Honda στη Formula 1 και σήμερα ως ο επίσημος χορηγός της LEXUS Team Lemans SUPER GT. Πρόσφατα συνεργάζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών MOTO GP με την YAMAHA FACTORY RACING TEAM.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...