Smart - Έρχονται νέα μοντέλα

Το νέο Fortwo ανοίγει την αυλαία της καινούργιας εποχής

  • -
  • -

Εκτός από το νέο Smart Fortwo στο άμεσο μέλλον η γκάμα της Smart θα εμπλουτιστεί με το νέο Smart ForFour και ένα νέο μοντέλο Smart SUV. Μαζί λοιπόν τις καινούργιες εκδοχές των Fortwo και ForFour, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Smart σχεδιάζει και ένα νέο μοντέλο με SUV στοιχεία.

Όσον αφορά τα νέα Fortwo και ForFour η εξέλιξη τους γίνεται σε συνεργασία με τη Renault, από όπου θα προκύψει για τους Γάλλους το νέο Twingo, το οποίο μάλλον θα βασίζεται στην μεγάλη εκδοχή της κοινής πλατφόρμας, που θα υποστηρίζει και το ForFour. Οι πρώτες εικόνες θέλουν το νέο Fortwo που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2014, να πατά πάνω στη σχεδιαστική λογική του ηλεκτρικού πρωτότυπου Forvision. Στο εσωτερικό η ανανεωμένη μοντέρνα σχεδίαση θα υποστηρίζεται από μια αποσπώμενη οθόνη – tablet, που θα αναλαμβάνει καθήκοντα πλοηγού αλλά και υπολογιστή ταξιδίου όπως στα VW up!Seat MiiSkoda Citigo.

Ο βασικός κινητήρας αναμένεται να είναι ένας 2κύλινδρος 900 κυβικών με απόδοση 65 ίππων, ο οποίος θα εδράζεται στο πίσω άξονα, μεταφέροντας την κίνηση πίσω. Η ηλεκτρική έκδοση των 84 ίππων θα ακολουθήσει στα τέλη του 2014 μαζί με το νέο Fortwo Cabriolet. Την ίδια περίοδο θα κάνει το ντεμπούτο του και το νέο ForFour που θα είναι ελαφρώς κοντύτερο από το νέο Twingo. Σημαντικό είναι και τα δύο μοντέλα αναμένεται να έχουν τοποθετημένο τον κινητήρα πίσω, χρησιμοποιώντας 3κύλινδρους κινητήρες turbo με απόδοση 85 και 105 ίππων!

Smart-SUV-2015

Το 2015 έχει τοποθετηθεί η παρουσίαση του νέου Smart SUV –πιθανόν στο Detroit- το οποίο θα ακολουθεί σχεδιαστικά χνάρια του Forstars Concept και θα χρησιμοποιεί μηχανικά  μέρη από το επόμενο Nissan Juke, απόρροια της συνεργασίας της Smart με την Renault – Nissan Alliance. Οι κινητήρες θα είναι 4κύλινδροι turbo και θα φτάνουν σε απόδοση μέχρι και τους 150 ίππους.

 

Πηγή: autoexpress.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...