MINI Goes to Santa Claus project

Χριστουγεννιάτικο… παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη ευχολίστα όλων των εποχών που έχει παραδοθεί ποτέ στον Άγιο Βασίλη

  • -
  • -
Rovaniemi

Το Rovaniemi είναι η ‘Επίσημη Πατρίδα’ του Αϊ Βασίλη και ‘Καρδιά της Λαπωνίας’. Βρίσκεται στον 66ο παράλληλο στον Αρκτικό Κύκλο, περίπου 800 km από το Ελσίνκι και 2.600 km από το Β. Πόλο. Η πόλη τοποθετείται ανάμεσα στους λόφους Ounasvaara και Kokalovaara, στη συμβολή του ποταμού Kemijoki και του παραποτάμου του, Ounasjoki. Το όνομα ‘Rovaniemi’ έχει θεωρηθεί συχνά ότι είναι Λαπωνικής προέλευσης επειδή στη γλώσσα Sami ‘roavvi’ σημαίνει κατάφυτος λόφος, ενώ στα Φινλανδικά ‘rova’ σημαίνει ‘σωρός από πέτρες’ ή ‘βράχος’. 

Το MINI Goes to Santa Claus project στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χαρίζοντας στη MINI ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 75.954 ευχές συγκεντρώθηκαν στη λίστα ευχών της Mini για τον Αϊ Βασίλη, καταρτίζοντας την παγκοσμίως μεγαλύτερη ευχολίστα μήκους 3.798,5 μέτρων! Η Mini παρέδωσε τη λίστα απευθείας στα χέρια του Αϊ Βασίλη, στο Ταχυδρομείο του ‘Santa Claus’ στο Ροβανιέμι!! Σημειώστε πως η ευχολίστα δημιουργήθηκε με την ένωση όλων των ευχών - τη μία μετά την άλλη - και τη χρήση ειδικού χαρτιού φιλικού προς στο περιβάλλον.

 

MINI Goes to Santa Claus project

Ένας στόλος οκτώ MINI ταξίδεψε από τη μία άκρη της Ευρώπης στην άλλη, με προορισμό τον Αρκτικό Κύκλο για να παραδώσει στον Αϊ Βασίλη χριστουγεννιάτικες ευχές γραμμένες από μικρούς και μεγάλους από όλο τον κόσμο. Για την επίτευξη ενός Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες, συμμετείχαν συνολικά 16 χώρες στη συλλογή των ευχών: Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ρωσία, ΗΠΑ και Σιγκαπούρη.

 

Το ταξίδι των MINI στο Ροβανιέμι 

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, το κομβόι των ΜΙΝΙ αναχώρησαν από τα κεντρικά γραφεία του BMW Group στο Μόναχο με προορισμό το Ροβανιέμι, στη καρδιά της Λαπωνίας. Καθοδόν, καλύπτοντας μία απόσταση πάνω από 3.500 km, τα ΜΙΝΙ πέρασαν από όμορφες πόλεις της Ευρώπης, όπως η Κοπεγχάγη και η Στοκχόλμη, όπου συνεχίστηκε η συγκέντρωση ευχών. Το νέο MINI Paceman, το έβδομο μοντέλο της οικογένειας MINI, υποδέχτηκε το κονβόι MINI Goes to Santa Claus φτάνοντας στο Ροβανιέμι. Εκεί βρισκόταν ένας ακόμη σπουδαίος προσκεκλημένος: ο Rauno Aaltonen. Ο Φινλανδός οδηγός έκανε επίδειξη του εξαιρετικού ταλέντου του στο τιμόνι ενός νέου MINI Paceman, αναβιώνοντας για το διεθνή Τύπο την MINI Ice Driving Experience. Θυμίζουμε πως ο Ιπτάμενος Φινλανδός κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι το 1965 και, χάρη στο απαράμιλλο οδηγικό στυλ και την έξυπνη επιλογή ελαστικών, ήταν ο νικητής του ιστορικού Ράλι Μόντε Κάρλο 1967 στο τιμόνι ενός κλασικού Mini. 

VIDEOS

Mini-goes-to-Santa-Claus-Guinness-World-Record

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...