Μitsubishi “MiEV House”

Συνολική διαχείριση οικιακής ενέργειας και ενέργειας ηλεκτρικών οχημάτων

  • -
  • -

Η Mitsubishi, ως ιδρυτικό μέλος της CHAdeMO που έχει στόχο την προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων μέσω τεχνικών βελτιώσεων των συστημάτων ταχείας φόρτισης, την τυποποίηση διαδικασιών μεθόδων φόρτισης και την περαιτέρω εξάπλωση της τεχνογνωσίας σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων ταχείας φόρτισης, προχωρά ένα βήμα παραπέρα εξελίσσοντας μία καινοτόμο φιλοσοφία σπιτιού, το “MiEV House”.Το MiEV House το είδαμε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2009 και στη συνέχεια ακόμα πιο εξελιγμένο στο ίδιο Σαλόνι το 2011. Είναι η ιδέα για ένα “ευφυές σπίτι” που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ενέργειας και της παγκόσμιας αύξησης της θερμότητας διαχειριζόμενο τη χρήση της ενέργειας μεταξύ σπιτιού, “έξυπνων συσκευών”, ηλεκτρικών (EV) και plug-in hybrid (P-HEV) οχημάτων και “έξυπνων δικτύων ηλεκτρισμού” ταυτόχρονα με τη βοήθεια των EMS (Energy Management System) και EIS (Electric Vehicle Integration System) της Mitsubishi.

 

EMS (EnergyManagementSystem)

Η Mitsubishi Motors συμμετέχει σε πολυάριθμες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες αναζητώντας λύσεις στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των οχημάτων EV/P-HEV και των ανακυκλωμένων μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με στόχο την ανάπτυξη ‘‘έξυπνων δικτύων’’ για αποδοτική χρήση ηλεκτρικής ισχύος σε σπίτια, εταιρίες και τοπικές κοινότητες. Σε συνεργασία με τις Mitsubishi Corporation και Mitsubishi Electric τελειοποίησε το Energy Management System (EMS), που αξιοποιεί τη χωρητικότητα της ενέργειας των EV/P-HEV τροφοδοτώντας με συμπληρωματική ισχύ ευφυή, δημόσια δίκτυα ηλεκτρισμού. Αυτό το διαδραστικό σύστημα συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της χρήσης της ενέργειας τροφοδοτώντας την ηλεκτρική ισχύ που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία υψηλής χωρητικότητας των EV/P-HEV για εξωτερική χρήση όταν είναι απαραίτητη, σε σπίτια ή άλλα κτίρια, αλλάζοντας τη συνολική ηλεκτρική κατανάλωση από ημερήσια (ώρες αιχμής) σε νυχτερινή, όταν η ζήτηση είναι πολύ χαμηλότερη μειώνοντας τη μέγιστη κατανάλωση. Το EMS μπορεί επίσης να διασφαλίζει ότι η φόρτιση της μπαταρίας του EV γίνεται τις ώρες που η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή.

 

EIS (Electric Vehicle Integration System)

Η Mitsubishi Motors εξελίσσει το Electric Vehicle Integration System (EIS) - μέσω επικοινωνίας με ένα Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας (EMS) σπιτιού, που παρακολουθεί συνεχώς την φόρτιση μιας μπαταρίας οχήματος EV/P-HEV και τη βελτιστοποιεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του οδηγού για τη χρήση του αυτοκινήτου του. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία του EV/P-HEV θα είναι πάντα γεμάτη όταν το αυτοκίνητο ξεκινά, κάτι που όχι μόνο διευκολύνει τον οδηγό αλλά παράλληλα μειώνει και το συνολικό κόστος του ηλεκτρισμού.

 

Στο μέλλον

Το MiEV House της Mitsubishi Motors δείχνει με ποιο τρόπο τα EV/P-HEV μπορούν να παίξουν έναν ακόμα ρόλο: εκτός από απλά μέσα μεταφοράς, μπορούν να βοηθήσουν στον επαναπροσδιορισμό της διαχείρισης ενέργειας και κατ’ επέκταση στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων ή ακόμα και στην ανακύκλωση μπαταριών. Και το θέμα δεν τελειώνει εδώ, αφού διερευνώνται και άλλοι τομείς, με μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο ορίζοντα:

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε πρόσφατα στη χρήση των μπαταριών υψηλής χωρητικότητας των EV ως πηγή ισχύος σε επείγουσες καταστάσεις. Η Mitsubishi Motors εξελίσσει αυτή τη στιγμή ένα σύστημα στο οποίο ένα EV θα μπορεί να παρέχει ισχύ μέχρι 1500W συνδέοντάς το σε εξωτερικό καλώδιο. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο 2011, το MiEV Café ήταν ένα παράδειγμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε ένα πρωτότυπο τέτοιο σύστημα για την τροφοδοσία μεγάλων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών.

Μακροπρόθεσμα, σε συνεργασία με την WiTricity Corporation, μία Αμερικανική εταιρία και την IHI Corporation από την Ιαπωνία, η Mitsubishi Motors έχει ξεκινήσει την έρευνα & εξέλιξη εύχρηστων, ασύρματων συστημάτων φόρτισης για EV. Τα ασύρματα συστήματα φόρτισης χρησιμοποιούν μία μονάδα εκπομπής στην επιφάνεια του δρόμου για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα όχημα εφοδιασμένο με μονάδα λήψης. Η άφιξη αυτής της τεχνολογίας στην αγορά θα επιτρέψει την ταχεία ασύρματη φόρτιση όταν το όχημα σταματά στα φανάρια ή είναι παρκαρισμένο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...