10 από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους

Ατελείωτα χιλιόμετρα ανά τον κόσμο

  • -
  • -

 

 

Ταξίδι και αυτοκινητόδρομος μπορεί να είναι πιο πρόσφατες αξίες για τα ελληνικά δεδομένα, στο εξωτερικό αποτελούν βασικό επίγειο τρόπο μετακίνησης για τον περισσότερο κόσμο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους του πλανήτη. Αμερική, Καναδάς, Κίνα, Αυστραλία έχουν επενδύσει σε ατελείωτους αυτοκινητόδρομους που διασχίζουν ηπείρους και εξυπηρετούν εκατομμύρια ανθρώπων

 

 

 

 

 

 

10. Highway 409

Βρίσκεται στο Ontario του Καναδά και πολλοί τον γνωρίζουν με την ονομασία Belfield Expressway. Εξυπηρετεί πολύ κόσμο καθώς ένα κομμάτι του συνδέει την πόλη με το αεροδρόμιο.

 

 

9. The Tarim Desert Highway

Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος βρίσκεται στην Κίνα και περιλαμβάνει 552 km. Η ακριβής τοποθεσία του είναι η έρημος Taklamakan, ενώ κατά μήκους του υπάρχουν μεγάλες ακατοίκητες περιοχές.

 

 

8. Pan-American Highway

Από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους κατά μήκος του υπάρχουν διάφορες πόλεις διαφορετικών χωρών, αποτελώντας ένα σύμπλεγμα δρόμων περίπου 48.000km. Ενδεικτικά Prudhoe Bay, Ushuaia, Cape Horn και Αργεντινή. Παράλληλα διασχίζει ζούγκλες και τροπικά δάση.

 

 

7. Australia’s Highway 1

Συνολικά περιλαμβάνει περί τα 14.500 km, κυκλώνει την ήπειρο της Αυστραλίας και συνδέει μεταξύ τους τις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

 

 

6. Interstate 80 (I-80)

Περιλαμβάνει 4500+ km που ενώνουν το San Francisco με το Teaneck  (New Jersey).  Στην ουσία διασχίζει κατά πλάτος τις H.Π.Α και περιλαμβάνεται στους Lincoln highways.

 

 

5. Interstate 90 (I-90)

Με 5000 km αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνδέει από άκρη σε άκρη το Seattle με το Boston.

 

 

4. 401 ή  MacDonald Cartier Freeway

Περιλαμβάνει 816 km που συνδέουν το Detroit με το Quebec. Το κομμάτι του 401 που περνά από το Toronto αποτελεί έναν από τους αυτοκινητόδρομους του πλανήτη με την περισσότερη κίνηση.

 

 

3. Route 6

Κατασκευασμένος το 1925, αυτός ο αυτοκινητόδρομος περιλαμβάνει πολλές πόλεις όπως Massachusetts, New York, Brewster και Provincetown. Πλέον φτάνει ως και την California και έχει μήκος 5.160 km. Ονομάζεται από πολλούς και Roosevelt Highway.

 

 

2. The Trans-Siberian Highway

Διασχίζει κατά πλάτος την Ρωσία από τη Βαλτική Θάλασσα του Ατλαντικού Ωκεανού έως την Ιαπωνική Θάλασσα του Ειρηνικού Ωκεανού. Συνολικά περιλαμβάνει 11.000km.

 

 

 

1. The Trans-Canada Highway

Περιλαμβάνει περί τα 8000 km και συνδέει μεταξύ τους, τις περισσότερες πόλεις του Καναδά, σε μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών διαδρομών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...