Νέο Peugeot 3008: Δείτε το εσωτερικό του - Πότε έρχεται Ελλάδα

H Peugeot δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του νέου Panoramic i-Cockpit, το οποίο θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο δημοφιλές C-SUV της φίρμας.

  • -
  • -

Το Peugeot 3008 στη δεύτερη γενιά του έκανε… θραύση στις πωλήσεις των C-SUV. Τώρα, οι Γάλλοι εργάζονται πάνω στον διάδοχό του, ο οποίος θα φέρει για πρώτη φορά στην γκάμα και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση: το e-3008. Η αποκάλυψη έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τετράμηνο του έτους, ωστόσο η φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου SUV. Σε αυτό διακρίνουμε το Panoramic i-Cockpit, τη νέα γενιά του διάσημου i-Cockpit που έχει ενσωματωθεί σε όλα τα αυτοκίνητα με σήμα το λιοντάρι.

Η λογική της καμπίνας του νέου Peugeot 3008 έχει αλλάξει σημαντικά. Πλέον, στην κορυφή του ταμπλό έχουμε οθόνη… 21 ιντσών, η οποία χρησιμοποιείται τόσο ως πίνακας οργάνων, όσο και ως κέντρο χειρισμού του συστήματος πολυμέσων. Χαμηλότερα υπάρχει ακόμη μια, μικρότερη και μακρόστενη οθόνη, στην οποία ενσωματώνονται οι συντομεύσεις i-Toggles που έχουμε ήδη γνωρίσει στα Peugeot 308 και 408. Το μοναδικό στοιχείο που διατηρείται συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά του i-Cockpit είναι ότι ο πίνακας οργάνων διακρίνεται πάνω από το τιμόνι και όχι μέσα από αυτό, όπως είθισται.

Νέο Peugeot 3008 – Συνώνυμο της premium φιλοσοφίας

Η πολύ μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα αλλάζει σημαντικά την εικόνα της καμπίνας. Μάλιστα, η κυρτή λογική έχει ως αποτέλεσμα την κορυφαία εργονομία για τον οδηγό και τις βέλτιστες δυνατές γωνίες θέασης προκειμένου να εξασφαλίζεται η απαραίτητη ευκρίνεια, ανεξάρτητα από τα επίπεδα φωτός στο εσωτερικό. Η μονάδα των 21 ιντσών έχει κορυφαία ανάλυση και άμεση απόκριση στις εντολές, ενώ πλαισιώνεται και από ένα Head-Up Display ώστε ο οδηγός να πληροφορείται για τα βασικότερα στοιχεία χωρίς καν να πάρει το βλέμμα του από τον δρόμο.

Ξεφεύγοντας από το ψηφιακό κομμάτι, ο σχεδιασμός της καμπίνας είναι εκλεπτυσμένος και λειτουργικός. Στο δεξί χέρι του οδηγού υπάρχει μια συστοιχία χειριστηρίων, πρακτικές ποτηροθήκες, θήκες για μικροαντικείμενα και επιφάνεια ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου. Ο επιλογέας για το κιβώτιο απουσιάζει, καθώς έχει μετακομίσει δίπλα ακριβώς στο start button, ψηλότερα στην κεντρική κονσόλα.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Peugeot 2008 - Πότε έρχεται Ελλάδα;

Ολοκαίνουργιο και πολύ εντυπωσιακό στον σχεδιασμό είναι και το τιμόνι, το οποίο φιλοξενεί διακόπτες χειρισμού για τις οθόνες του οχήματος. Τέλος, το επιτυχημένο «κόλπο» με τις υφασμάτινες επενδύσεις στην κονσόλα και το ταμπλό διατηρείται, αναβαθμίζοντας την αίσθηση ποιότητας στο εσωτερικό, μαζί με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας. Για την ώρα η Peugeot δεν έχει αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία, όμως η παραγωγή του νέου 3008 αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος της χρονιάς. Η άφιξή του στην Ελλάδα θα ακολουθήσει μέσα στο 2024. 

Πηγή

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...