Tesla Model S Plaid: Νέο ρεκόρ στο Nurburgring – Μήπως όμως έκλεψε; [video]

Χάρη στις αναβαθμίσεις του Track Package το Model S των 1.020 ίππων κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της Porsche Taycan Turbo S κατά 8 δευτερόλεπτα.

  • -
  • -

Το Tesla Model S Plaid επέστρεψε πιο ικανό από ποτέ χάρη στο Track Package, για να διεκδικήσει για ακόμη μία φορά τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού στην πίστα του Nurburgring. Το αμερικανικής καταγωγής ηλεκτρικό ανέκτησε τον θρόνο του ως το ταχύτερο EV παραγωγής στα 20,83 km της Πράσινης Κόλασης του Nurburgring Nordschleife. Χάρη στο νέο Track Package, το Model S πέτυχε χρόνο 7:25.23.

Να θυμίσουμε πως αυτό το γυρολόγιο κάνει το Plaid πάνω από 8 δευτερόλεπτα ταχύτερο από την Porsche Taycan Turbo S των 761 ίππων (7:33.35) και πάνω από 10 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τον προηγούμενο χρόνο που είχε σημειώσει χωρίς το Track Package (7:35.57). Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα μόνα μέρη τα οποία έχουν αλλάξει σε σχέση με πριν είναι τροχοί, φρένα και ελαστικά, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στην ανάρτηση. Βέβαια έχουμε μερικές επιφυλάξεις σχετικά με την τελευταία πληροφορία...

Tesla-Model-S-Plaid-TP-Nurburging-record

Πιο συγκεκριμένα, το Track Package περιλαμβάνει ένα σετ τροχών Zero-G 20 ιντσών οι οποίοι με τη σειρά τους φορούν ελαστικά Goodyear Supercar 3R. Τα φρένα είναι κεραμικά με 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω. Όσον αφορά το λογισμικό τώρα, έχουμε αλλαγές και στον τρόπο λειτουργιάς της μπαταρίας, ενώ έχει προστεθεί και μία λειτουργία cooldown για τον γύρο μετά την προσπάθεια. Αλλαγές επίσης έχουν γίνει και στο καλιμπράρισμα του torque vectoring. Σύμφωνα με την Tesla η τελική αγγίζει τα 320+ km/h αν και στο video φαίνεται πως το αυτοκίνητο του ρεκόρ είναι περιορισμένο στα 289 km/h.

Τι δεν μας λέει η Tesla;

Σίγουρα χαιρόμαστε με την προσπάθεια των Αμερικανών να πετύχουν κάτι που φαίνεται πως μετράει αρκετά στο μάρκετινγκ ενός σπορ αυτοκινήτου που προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά. Δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε και μερικά μέρη της ιστορίας που μπορεί να μην είναι όπως δείχνουν. Από πλευράς στησίματος νωρίτερα δεν αναφερθήκαμε καθόλου στην ανάρτηση. Σύμφωνα, με την Tesla το Track Package περιέχει και «αλλαγές στη ρύθμιση της αερανάρτησης». Αν παρατηρήσουμε όμως το μπλε αυτοκίνητο που πραγματοποίησε το γύρο είναι δύσκολο να μην πέσει το μάτι πάνω στην υπερβολικά μεγάλη γωνία κάμπερ που έχουν οι τροχοί. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως και το Model S που είχε σημειώσει τον προηγούμενο γύρο φορούσε ανάρτηση της KW.

Ακόμη ένα στοιχείο στο οποίο η Tesla θα μπορούσε να έχει παρατυπήσει είναι το βάρος. Από τις φωτογραφίες και το video δεν υπάρχει πουθενά εικόνα του εσωτερικού, εκτός από την θέση του οδηγού η οποία και αυτή έχει δεχθεί τροποποιήσεις. Αρχικά έχουμε ένα κάθισμα αγωνιστικών προδιαγραφών, ενώ έχει προστεθεί και roll cage, με το τελευταίο να έχει ξεκάθαρο αντίκτυπο στην ακαμψία του αμαξώματος. Από εκεί και πέρα το φουτουριστικό yoke τιμόνι του προηγούμενου Plaid έχει αντικατασταθεί από ένα συμβατικό στρογγυλό. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το αν το υπόλοιπο εσωτερικό έχει μείνει ανέγγιχτο ή έχει ξηλωθεί για μείωση του βάρους. Σε μία τέτοια περίπτωση, δεν θα ισχύει αυτό που διαφημίζει η Tesla: ότι το αυτοκίνητο του ρεκόρ είναι ακριβώς ίδιο με αυτά που βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής.

Αφού δείτε το video πείτε μας την γνώμη σας. Θεωρείτε πως η Tesla όντως τα κατάφερε ή χρειάστηκε να… «παρακάμψει» μερικούς κανόνες;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...