Hyundai i20: Μοναδικό στιλ, κορυφαία τεχνολογία

Το Hyundai i20 ξεχωρίζει για τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, αλλά και τις κορυφαίες τεχνολογίες με τις οποίες εφοδιάζεται, στοιχεία που το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας του

  • -
  • -

Από την ημέρα που παρουσιάστηκε, το Hyundai i20 έθεσε νέα στάνταρ στα supermini, αποτελώντας την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία και υιοθετώντας στοιχεία που συνήθως συναντάμε σε ακριβότερα μοντέλα. Με δυναμική και μοντέρνα σχεδίαση, αλλά και κορυφαίες τεχνολογίες σε επίπεδο ασφάλειας και συνδεσιμότητας, το i20 αποτελεί δείγμα γραφής της νεότερης φιλοσοφίας της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τολμηρή και δυναμική σχεδίαση

Η γενικότερη σχεδιαστική τάση της Hyundai επικεντρώνεται στο δυναμικό και ξεχωριστό στιλ. Στο αμάξωμα του i20, η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία σύστησε στην ευρωπαϊκή αγορά τη φιλοσοφία Sensuous Sportiness. Οι μοντέρνες γραμμές και οι έντονες ακμές αναδεικνύουν το σπορ χαρακτήρα του, διατηρώντας όμως σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο της κομψότητας. Στο πίσω μέρος ο προφυλακτήρας διαθέτει μοναδική σχεδίαση και στοιχεία που συναντάμε σε σπορ κατασκευές, όπως ο εντυπωσιακός διαχύτης. Επιπλέον, τα πρωτοποριακά πίσω φωτιστικά σώματα που κάνουν χρήση τεχνολογίας LED ξεχωρίζουν με τη χαρακτηριστική υπογραφή σε σχήμα Ζ που το καθιστούν μοναδικό και μαρτυρούν την ταυτότητα του. Τη σπορτίφ εικόνα συμπληρώνουν οι εντυπωσιακής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε διάσταση 16’’ και 17’’. 

Τεχνολογία αιχμής που το τοποθετεί στην κορυφή

Οι κορυφαίες τεχνολογίες και η πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και ψυχαγωγίας των επιβατών είναι στοιχεία που διακρίνουν το i20. Το ιαπωνικό supermini έχει τοποθετήσει τον πήχη ψηλά, θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία. Η ομπρέλα προστασίας Hyundai Smart Sense φροντίζει για την προστασία των επιβατών, προσφέροντας για πρώτη φορά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που συνήθως εντοπίζουμε σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Στο βασικό εξοπλισμό συναντάμε το σύστημα αυτόματης πέδησης, το οποίο είναι αναβαθμισμένο φρενάροντας αυτόματα και σε περίπτωση που ανιχνευτεί ποδηλάτης! Επιπλέον, για όσους αναζητούν ακόμα μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας, το i20 προσφέρει μία υπερπλήρη γκάμα προηγμένων συστημάτων ασφαλείας.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η προειδοποίηση αποφυγής σύγκρουσης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας, που μας επιτρέπει να βγούμε από έναν χώρο στάθμευσης χωρίς το παραμικρό άγχος. Επίσης, υπάρχει σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης τυφλού σημείου, το οποίο φροντίζει να μας προειδοποιήσει μέσω του καθρέφτη για διερχόμενα αυτοκίνητα, ακόμα και αν δεν τα έχουμε αντιληφθεί, κι αν χρειαστεί επεμβαίνει φρενάροντας, με σκοπό να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Μία ακόμα τεχνολογία που συναντάμε σε κατασκευές με σαφώς μεγαλύτερο κόστος, αλλά διατίθεται και στο i20, είναι το Smart Cruise Control: Σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης, ρυθμίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου ανάλογα με τη διαδρομή και τις στροφές που ακολουθούν, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο ασφάλειας.

Μοναδικές δυνατότητες συνδεσιμότητας

Στο εσωτερικό του i20, οδηγός και επιβάτες δεν απολαμβάνουν μόνο κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας, αλλά και ανέσεις που καθιστούν τις καθημερινές μετακινήσεις και το ταξίδι πραγματική απόλαυση. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων φτάνει τις 10,25", ενώ ακριβώς το ίδιο μέγεθος έχει η εντυπωσιακή, αλλά εύχρηστη και λειτουργική οθόνη αφής. Η τελευταία φιλοξενεί το σύστημα τηλεματικής Bluelink και είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto.

Απαράμιλλη άνεση και πρακτικότητα

Μπορεί το i20 να ανήκει στην κατηγορία μεγέθους «B», όμως το μεγάλο μεταξόνιο έχει σαν αποτέλεσμα να προσφέρει άφθονους χώρους στο εσωτερικό. Ο χώρος αποσκευών των 352 lt το τοποθετεί στο άνω άκρο της κατηγορίας, ενώ αν ρίξουμε τα πίσω καθίσματα μπορεί να φτάσεις έως και τα 1.165 lt. Εκτός από ευρύχωρη, η καμπίνα του i20 αποδεικνύεται εξαιρετικά ευχάριστη, κάτι το οποίο ενισχύει ο κρυφός φωτισμός LED, σε μία ιδιαίτερη απόχρωση του μπλε. Όσον αφορά τη μουσική, το ηχοσύστημα της BOSE που περιλαμβάνει οκτώ ηχεία και ένα subwoofer εγγυάται την απόδοση, αλλά και την ποιότητα του ήχου.

Οικονομία, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση

Ακολουθώντας πιστά το πλάνο εξηλεκτρισμού της Hyundai, το i20 προσφέρεται με αποδοτικά κινητήρια σύνολα, τα οποία συνδυάζουν το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα με την οικονομία καυσίμου, χωρίς όμως συμβιβασμούς στις επιδόσεις. Κάτω από το εμπρός καπό του δυναμικού supermini συναντάμε τον υπερτροφοδοτούμενο 1.0 T-GDi σε δύο εκδόσεις, με απόδοση 100 και 120 ίππων. Κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις είναι το σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48 V, το οποίο φροντίζει για τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Η εκδοχή των 100 ίππων προσφέρεται και χωρίς υβριδικό σύστημα, ενώ στη βάση της γκάμας τοποθετείται μια έκδοση με αποδοτικό κινητήρα 1.200 cc και απόδοση 84 ίππων. Επιπλέον, το i20 διατίθεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT που χαρίζει κορυφαίο επίπεδο άνεσης, αλλά και το χειροκίνητο έξι σχέσεων τεχνολογίας iMT. Φυσικά, στην κορυφή της γκάμας δεσπόζει η έκδοση i20 Ν, με τον εκρηκτικό χαρακτήρα και τα οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά. Το τελευταίο δείγμα γραφής του N Division, θεωρείται το κορυφαίο hot hatch σήμερα.

Εγγυημένα, η καλύτερη επιλογή!

Το Hyundai i20 προσφέρεται σε μια πληθώρα εκδόσεων, έτσι ώστε να ικανοποιήσει στο μέγιστο κάθε αγοραστή. Με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του τραβά την προσοχή σου και με τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του σε κρατά κοντά του. Κι αν ακόμα το σκέφτεσαι, η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων της Hyundai έρχεται να επιβεβιώσει ότι το i20 αποτελεί την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία.

Μάθε περισσότερα για το Hyundai i20, διαμόρφωσέ εδώ το δικό σου και απόκτησέ το από το επίσημο δίκτυο της Hyundai.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...