Απόλυτη ασφάλεια τη νύχτα: Διαγράμμιση που λάμπει στο σκοτάδι

Επαναστατικές διαγραμμίσεις που φωσφορίζουν αναπτύχθηκαν στην Αυστραλία, ενισχύοντας την ορατότητα και αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους.

  • -
  • -

Οι καινοτόμες διαγραμμίσεις που φωσφορίζουν της Tarmac Linemarking απορροφούν και αποθηκεύουν το φως της ημέρας, με στόχο να φωσφορίζουν όταν πέφτει το σκοτάδι. Αυτή η τεχνολογία παρέχει βελτιωμένη ορατότητα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές βαμμένες γραμμές. Οι οδηγοί επωφελούνται από την ευκρινέστερη οριοθέτηση κατά την προσέγγιση διασταυρώσεων και στροφών, εξασφαλίζοντας περισσότερο χρόνο αντίδρασης και αποτρέποντας την εκτροπή από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Αυτές οι καινοτόμες οδικές διαγραμμίσεις λειτουργούν ως συνηθισμένες γραμμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (συννεφιά, νύχτα κ.λπ.) φωσφορίζουν, έτσι ώστε να προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια στους χρήστες του δρόμου.

2-australia-grammes-diagrammisi-skotadi-dromos-grammi

Πού τοποθετούνται οι διαγραμμίσεις που φωσφορίζουν

Η Tarmac Linemarking έχει ξεκινήσει δοκιμές των φωτεινών διαγραμμίσεων σε ένα τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Αυστραλία, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει ευρεία προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εικόνες των φωτιζόμενων διαγραμμίσεων έχουν λάβει πολλές και θετικές αντιδράσεις, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον του κοινού για αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία. Η θετική ανταπόκριση υπογραμμίζει τον δυνητικό αντίκτυπο αυτών των διαγραμμίσεων στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Δείτε ακόμα: Υπό κατασκευή ο δρόμος που φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν κινήσει! [video]

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα των φωτεινών οδικών διαγραμμίσεων είναι η ικανότητά τους να «φορτίζουν» ακόμα κι όταν πέσει επάνω τους το φως από τους προβολείς των διερχόμενων οχημάτων. Αυτό το χαρακτηριστικό επεκτείνει τη διάρκεια της λάμψης τους, ενισχύοντας τα οφέλη για όσους χρησιμοποιούν τον δρόμο, τους ποδηλατοδρόμους, τους χώρους στάθμευσης ή όπου αλλού χρησιμοποιηθούν.

3-australia-grammes-diagrammisi-skotadi-dromos-grammi

Πόσο εύκολα τοποθετούνται στους δρόμους οι φωτεινές διαγραμμίσεις;

Αυτές οι ευέλικτες διαγραμμίσεις ενσωματώνονται απρόσκοπτα στις υπάρχουσες οδικές υποδομές, παρέχοντας μια αποτελεσματική και αποδοτική λύση ασφάλειας. Η χρήση διαγραμμίσεων που φωσφορίζουν ανοίγει συναρπαστικές δυνατότητες για το μέλλον της οδικής ασφάλειας. Η τεχνολογία αυτή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός, προσφέροντας βελτιωμένη ορατότητα και αυξημένα οφέλη για την ασφάλεια. Με περαιτέρω ανάπτυξη και τελειοποίηση, αυτές οι καινοτόμες διαγραμμίσεις έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τη νυχτερινή εμπειρία οδήγησης, μειώνοντας τα ατυχήματα που προκαλούνται από την κακή ορατότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...