Οι γυναίκες οδηγοί χρωστούν πολλά στη Dr. Linder - και τώρα τη βράβευσαν!

Το «Αυτοκίνητο της χρονιάς από γυναικεία επιτροπή» (Women’s World Car of the Year) επένειμε το βραβείο Women of Worth 2023 στη γυναίκα που έκανε τα crash tests και γυναικεία υπόθεση!

  • -
  • -

Τα μέλη του Women’s World Car of the Year ψήφισαν μεταξύ των 15 υποψηφίων και ανέδειξαν ως νικήτρια την Dr Astrid Linder, για την καινοτομία που έφερε στην ασφάλεια των γυναικών. Η Dr Astrid Linder είναι Καθηγήτρια Οδικής Ασφάλειας στο Σουηδικό Εθνικό Ινστιτούτο Οδοποιίας και Μεταφορών, Επίκουρη Καθηγήτρια Πρόληψης Τραυματισμών στο Πανεπιστήμιο Chalmers και Επίκουρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο Ατυχημάτων του Πανεπιστημίου Monash, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Έλαβε το διδακτορικό της στην οδική ασφάλεια από το Πανεπιστήμιο Chalmers, από το οποίο έχει επίσης μεταπτυχιακό στη Μηχανική Φυσική.

Η καθηγήτρια συντόνισε το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο ADSEAT, από το οποίο αναπτύχθηκε το πρώτο ανθρωποειδές ομοίωμα για δοκιμές πρόσκρουσης με γυναικεία σωματικά χαρακτηριστικά, η EvaRID. Ως τώρα στα crash tests χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά ανδρείκελα με σωματικά χαρακτηριστικά βασισμένα στο «μέσο αρσενικό» κάτι πέρα ήταν μεροληπτικό στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα έθετε σε κίνδυνο τις ζωές των γυναικών.

Για το έργο της η Dr Astrid Linder κέρδισε μεταξύ άλλων τον Ευρωπαικό Διαγωνισμό «Champions of Transport Research Competition» καθώς και το «Safety Engineering Excellence» από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η Marta Garcia, Εκτελεστική Πρόεδρος του Women's World Car of the Year, δήλωσε χαρούμενη που η Astrid Linder κέρδισε το βραβείο WOW, λέγοντας : «Ξεχώρισε στην ψηφοφορία και είναι τιμή μας που κέρδισε αυτό το βραβείο, το μοναδικό βραβείο στον κόσμο που ψηφίζεται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου».

Δείτε ακόμη: Ποιο αυτοκίνητο κέρδισε το WWCOTY 2023

Πώς προέκυψε ο θεσμός Women’s World Car of the Year

Το «Αυτοκίνητο της χρονιάς από γυναικεία επιτροπή» (Women’s World Car of the Year) είναι Παγκοσμίως ο μοναδικός θεσμός που απαρτίζεται αποκλειστικά από γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφους αυτοκινήτου. Δημιουργήθηκε από τη Νεοζηλανδή δημοσιογράφο Sandy Myhre το 2009, η οποία παραμένει ως Επίτιμη Πρόεδρος ενώ η Marta García είναι Εκτελεστική Πρόεδρος. Αυτός ο διαφορετικός θεσμός έχει ως στόχο να αναδείξει τα καλύτερα αυτοκίνητα κάθε έτους και να δώσει φωνή στις γυναίκες στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα κριτήρια της ψηφοφορίας βασίζονται στις ίδιες αρχές που καθοδηγούν κάθε οδηγό όταν επιλέγει αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Τα 6 καλύτερα αυτοκίνητα σύμφωνα με τις γυναίκες δημοοσιογράφους

Οι κριτές δεν επιλέγουν ένα «γυναικείο αυτοκίνητο» αφού τα αυτοκίνητα δεν είναι διαφορετικά για κάθε φύλο. Παράμετροι όπως η ασφάλεια, η ποιότητα, η τιμή, ο σχεδιασμός, η ευκολία οδήγησης και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μεταξύ άλλων, λαμβάνονται υπόψη κατά τη ψηφοφορία. Στόχος είναι επίσης να αποκτήσουν βήμα οι γυναίκες στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και να συμβάλει στο να ακουστεί η φωνή τους σε όλες τις ηπείρους, επειδή η κινητικότητα για μια γυναίκα δίνει πρόσβαση σε πολλές προσωπικές και επαγγελματικές ευκαιρίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...