Τα 4 ακριβότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα – Κοστίζουν πάνω από 300.000 €

Αυτά τα αυτοκίνητα περιγράφονται ως ονειρικά. Κοστίζουν μια περιουσία και είναι διαθέσιμα προς πώληση στην ελληνική αγορά. Φυσικά, ελάχιστοι μπορούν να τα κάνουν δικά τους.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πολλά και ενδιαφέροντα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία. Και όσο κοιτάς... ψηλότερα στους τιμοκαταλόγους των εταιρειών, ανακαλύπτεις ότι υπάρχουν και ορισμένα που για τα αποκτήσει κάποιος, πρέπει να δουλεύει νυχθημερόν για 2-3 ζωές. Τα μοντέλα αυτά ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες και απευθύνονται σε ιδιαίτερα εύπορους πελάτες.

Προφανώς, όλα είναι premium, είτε αναφερόμαστε σε sportscar, είτε σε SUV. Βρήκαμε τα 4 αυτοκίνητα τα οποία περιλαμβάνονται στον επίσημο τιμοκατάλογο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά και κοστίζουν τουλάχιστον 300.000 €. Τα οχήματα που επιλέξαμε είναι τα ακριβότερα κάθε μάρκας και μπορεί οποιοσδήποτε να βρει στον τιμοκατάλογο. Φυσικά, υπάρχουν και εξωτικά τετράτροχα τα οποία κοστίζουν ακόμη περισσότερα, όπως των Ferrari, Lamborghini και Maserati, αλλά δεν τα συμπεριλάβαμε διότι έρχονται κατόπιν παραγγελίας και η τιμή τους είναι ανακοινώσιμη μόνον στους ενδιαφερόμενους πελάτες. 

Ας τα δούμε αναλυτικά (με αλφαβητική σειρά): 

Bentley Continental GT V8gt

Για τη Bentley τα λόγια περιττεύουν. Η διάσημη βρετανική φίρμα διαθέτει στην γκάμα της αυτοκίνητα με αιχμηρή πολυτέλεια, εντυπωσιακό χαρακτήρα και εξατομικευμένα στοιχεία. Από τη Bentayga έως την Continental και την χειροποίητη Flying Spur, κάθε μοντέλο και έκδοση είναι ένα όνειρο.

Οι πελάτες της Bentley μπορούν να παραγγείλουν το αυτοκίνητο όπως ακριβώς το προτιμούν. Στην Ελλάδα, με βάση τον επίσημο τιμοκατάλογο, η πιο ακριβή είναι η Continental GT V8 που κοστίζει 323.585 €. Βέβαια, η έκδοση GTC S που παρέχεται μετά από παραγγελία ή η Flying Spur Speed Edition τιμώνται πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιπλέον, φθάνοντας ακόμη και το μισό εκατομμύριο.

Range Rover P530 LWB SVrange

Ένα υπέροχο αυτοκίνητο που απευθύνεται στους λάτρεις της βρετανικής φίρμας και όσους επιζητούν πραγματικά ένα ξεχωριστό SUV. Η συγκεκριμένη έκδοση του Range Rover με την ονομασία P530 LWB SV τροφοδοτείται από έναν V8 4,4 lt. κινητήρα απόδοσης 530 ίππων. Παρά τον όγκο του, το όχημα εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις.

Ωστόσο, τη διαφορά κάνει η πολυτέλεια του εσωτερικού. Η ιστορική φίρμα το έχει εξοπλίσει με κάθε λογής καλούδι, κάνοντας τις μετακινήσεις πραγματική απόλαυση. Καθίσματα με λειτουργίες μασάζοθόνες για κάθε επιβάτη, κουρτινάκια στα πίσω παράθυρα, υποπόδια και ότι άλλο φανταστεί ο νους, διαθέτει το P530 LWB SV με το μακρύ μεταξόνιο. Αυτό το top Range και η τιμή του ανέρχεται στα 330.521 €.

Mercedes-Maybach S 680 4Maticmaybach

Το κύρος και η πολυτέλεια είναι λέξεις συνώνυμες με τη Mercedes. Αν όμως θέλουμε να μιλάμε για την ύψιστη πολυτέλεια, τότε μόνον η Maybach μπορεί να το υποστηρίξει. Το premium brand της γερμανικής φίρμας συναντάται ελάχιστα στους ελληνικούς δρόμους, αλλά διατίθεται κανονικά.

Όποιος θέλει να αποκτήσει μια Maybach στη χώρα μας, έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο εκδόσεων: των S 580 4MATIC και S 680 4MATIC. Η δεύτερη είναι και η κορυφαία με την τιμή της να ξεκινά από 338.300 €. Σε αυτά τα χρήματα παίρνεις ένα αυτοκίνητο που δεν στερείται το παραμικρό, προσφέροντας βασιλικές ανέσεις. Ο V12 6.0 lt. κινητήρας αποδίδει 621 ίππους, με την τετρακίνηση και την τετραδιεύθυνση να εξασφαλίζουν ταχύτατες VIP μετακινήσεις.

Porsche 911 Sport Classic911

Το αυτοκίνητο που αποδίδει φόρο τιμής στη θρυλική 911 Carrera RS 2.7 του 1972 και ξεχωρίζει από το ducktail στο πίσω μέρος (κατασκευασμένο από CFRP), το αποκλειστικό γκρι χρώμα (Sports Grey Metallic) με τις διπλές λωρίδες και τις ρετρό μονομπούλωνες ζάντες αλουμινίου διάστασης 20 ιντσών εμπρός, 21 πίσω.

Χρησιμοποιεί μία de-tuned έκδοση του επίπεδου 6κύλινδρου μοτέρ της 911 Turbo με απόδοση 550 ίππους. Αυτοί περνούν μέσα από ένα χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων στους πίσω τροχούς, κάνοντας την Sport Classic το ισχυρότερο μοντέλο της εταιρείας που εξοπλίζεται με χειροκίνητο σασμάν. Επιταχύνει στα 0-100 σε 4,1 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315 km/h.

H τιμή της Porsche 911 Sport Classic ξεκινά στην χώρα μας από τις 410.500 €!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...