Νέοι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων >150 kW στην Ελλάδα - Ποιος όμιλος έρχεται;

Οι υποδομές φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα πρόκειται να ενισχυθούν σημαντικά, καθώς ένας παγκόσμιος κολοσσός θα τοποθετήσει πολλούς ταχυφορτιστές.

  • -
  • -

Ο ιταλικός πάροχος υποδομών φόρτισης Be Charge εξασφάλισε χρηματοδότηση άνω των 100 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση περισσότερων από 2.000 σημείων φόρτισης υψηλής ταχύτητας για ηλεκτρικά οχήματα σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Τα χρήματα προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ιταλικό πιστωτικό ίδρυμα Cassa Depositi e Prestiti, με το κάθε μέρος να δίνει 50 εκατ. ευρώ το καθένα. Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της διευκόλυνσης υποδομών εναλλακτικών καυσίμων με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη.

Η Be Charge θα εγκαταστήσει τους φορτιστές HPC (high-power charging) με ελάχιστη ισχύ 150 kW κατά μήκος των ευρωπαϊκών διαδρόμων μεταφορών στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα έως το 2025. Το έργο της εταιρείας θα βοηθήσει τους καταναλωτές να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους σε ολόκληρη την ΕΕ και έτσι θα προωθήσει την ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με την Adina Vălean, Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/84b50ea0d64eb0055d26fa27d4c0600a.jpg

Η σχέση της Be Charge με το δίκτυο Ionity

Η Eni, η γνωστή ιταλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξαγόρασε τη μητρική εταιρεία της Be Charge, Be Power, και είναι επίσης εταίρος της Ionity, ενός δικτύου σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το 2018, η Eni και η Ionity συμφώνησαν να εγκαταστήσουν σταθμούς φόρτισης HPC στα πρατήρια της Eni στην Ιταλία, ενώ προγραμματίζονται 30 θέσεις HPC, καθεμία με έξι γρήγορους φορτιστές.

Δείτε ακόμαΑποκλειστικό: Θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών στην Ελλάδα!

Η εγκατάσταση του δικτύου φόρτισης HPC της Be Charge θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη την ήπειρο. Τα σημεία φόρτισης θα τοποθετηθούν στρατηγικά κατά μήκος των κύριων ευρωπαϊκών διαδρόμων μεταφορών και σε αρκετές πόλεις και κωμοπόλεις, διευκολύνοντας τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων να έχουν πρόσβαση σε σημεία φόρτισης υψηλής ταχύτητας κατά την οδήγηση μεγάλων αποστάσεων. Η Eni διαθέτει σήμερα πάνω από 15.000 σημεία φόρτισης, ενώ σχεδιάζει να διπλασιάσει το δίκτυό της σε 30.000 μέχρι το 2026.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4b0c0677c4df7684b9c2ba788e5a8892.jpg

Τι είναι το δίκτυο Ionity

Το Ionity στο οποίο είναι εταίρος η Eni, αποτελεί το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο οποίο συμμετέχουν και πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι BMW, Ford, Hyundai, Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi και Porsche. Προς το παρόν το δίκτυο Ionity δεν έχει παρουσία στην Ελλάδα, όμως ο ερχομός της Eni θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε κάποια μελλοντική ανακοίνωση για να ξεκαθαριστεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...