Mercedes: «Ξεχάστε τα e-fuels, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι καλύτερα»

Μπορεί η Γερμανία να έδωσε μάχη για να επιτραπεί η χρήση θερμικών κινητήρων με e-fuels και μετά το 2035, όμως αυτό αφήνει παγερά αδιάφορη τη Mercedes, η οποία τίθεται ξεκάθαρα υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  • -
  • -

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz, Ola Kallenius, επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων έναντι των κινητήρων εσωτερικής καύσης που θα χρησιμοποιούν e-fuels, αναφέροντας τα πλεονεκτήματα των πρώτων όσον αφορά την απόδοση ισχύος και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο Kallenius επαναβεβαίωσε επίσης τα σχέδια της εταιρείας για την ανάπτυξη αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων με στόχο την επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα έως το 2039.

Πότε θα μπει το οριστικό τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης;

Ενώ η Mercedes-Benz εξακολουθεί να εργάζεται για να καταστήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης συμβατούς με το νέο πρότυπο εκπομπών Euro 7, ο Kallenius δήλωσε ότι η εταιρεία θα μειώσει τις επενδύσεις στους θερμικούς κινητήρες κατά περίπου 80% έως το 2026. Σημείωσε επίσης ότι η Κίνα θα είναι η τελευταία αγορά στην οποία θα είναι διαθέσιμα μοντέλα με το αστέρι και θερμικό σύνολο κάτω από το καπό, αν και μόνο ως plug-in υβριδικά που θα έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Geely.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/729628f47654b8bc71cb5dc294305b5f.jpg

Η Mercedes-Benz σχεδιάζει να επικεντρώσει τη στρατηγική ανάπτυξής της στο πιο premium κομμάτι της αγοράς, προσφέροντας όμως και κάποιες εισαγωγικές επιλογές και εστιάζοντας στη βιωσιμότητα. Ο Kallenius δήλωσε ότι η νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται για τα πολυτελή μοντέλα για τη διασφάλιση της οικολογικής βιωσιμότητας, θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα αυτοκίνητα στο μέλλον. Ακόμα, τόνισε ότι τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz είναι σχεδιασμένα να αντέχουν για πολλά χρόνια, γεγονός που αποτελεί επίσης συμβολή στη βιωσιμότητα.

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζει η φθηνότερη Mercedes-Benz στην Ελλάδα σήμερα;

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών είναι πιο γρήγορη του αναμενόμενου

Ο Kallenius αναγνώρισε ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνεται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, αλλά τόνισε ότι εξακολουθούν να απαιτούνται υποδομές φόρτισης και επαρκής προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Επεσήμανε επίσης ότι οι πρώτες ύλες, ιδίως το λίθιο, είναι κρίσιμες και ζήτησε κυβερνητική στήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη των μεγεθών στην εξόρυξη και επεξεργασία λιθίου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/931ab735a691a633598e57a466fe5484.JPG

Ενώ η χρηματιστηριακή αξία της Mercedes-Benz σήμερα δεν είναι στα κορυφαία επίπεδα που έχει βρεθεί ποτέ, παρά τα κέρδη ρεκόρ, ο Kallenius υπερασπίστηκε την εταιρεία, δηλώνοντας ότι η κεφαλαιαγορά παρακολουθεί για να δει αν η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διατηρώντας παράλληλα την κερδοφορία και την οικονομική της ευρωστία. Σημείωσε ότι η Mercedes-Benz πρέπει να αποδείξει την αξία της στη δεκαετία του μετασχηματισμού της αυτοκίνησης και ότι η στρατηγική της εταιρείας βασίζεται στην κατασκευή ποιοτικών αυτοκινήτων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/043c671c64f1a44a3cbb6b851756da4e.jpg

Συνολικά, η δέσμευση της Mercedes-Benz να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων ευθυγραμμίζεται με την παγκόσμια τάση προς την ηλεκτροκίνηση και την απαλλαγή από τις εκπομπές ρύπων και κυρίως διοξειδίου του άνθρακα. Με έμφαση στη βιωσιμότητα και την καινοτομία, η εταιρεία φαίνεται να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του κλάδου, ο οποίος εξελίσσεται ραγδαία.

Πηγή: Automotive News

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...