Video – Δοκιμή: Jeep Compass e-Hybrid

Το Jeep Compass μπορεί να είναι ήπια υβριδικό, όμως το κάνει με έναν ριζικά διαφορετικό τρόπο. Δείτε το video για να μάθετε περισσότερα.

  • -
  • -

Η Jeep προχωράει κάθε μέρα και περισσότερο στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με το ολοκαινουριο Avenger που έχει ήδη αναδειχθεί Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς να ηγείται, καθώς είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της SUV. Ωστόσο, ο εξηλεκτρισμός αφορά και άλλα μοντέλα με το Compass να είναι ένα από αυτά. Στη συγκεκριμένη έκδοση που δοκιμάζουμε ο κινητήρας βενζίνης έχει μια μικρή βοήθεια από ήπια υβριδικό σύστημα, όμως η προσέγγιση των Αμερικανών είναι τελείως διαφορετική από όσα έχουμε συνηθίσει, αφού το σύστημα μπορεί να κινήσει το μεγάλο SUV ακόμα και αποκλειστικά ηλεκτρικά όταν το φορτίο είναι χαμηλό.

Με κινητήρα βενζίνης, λοιπόν, στα 1,5 λίτρα και με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 20 ίππων τοποθετημένο στο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, προσφέρει μειωμένη κατανάλωση και υψηλό επίπεδο άνεσης, ενώ παράλληλα το μοντέλο παραμένει στα πλαίσια που έχει θέσει το βαρύ όνομα της Jeep. 

Δείτε την video-δοκιμή παραπάνω, ενώ αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε εδώ την αναλυτική δοκιμή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...