BMW i7 M70 xDrive: Η ισχυρότερη ηλεκτρική BMW της ιστορίας

Η BMW i7 M70 xDrive του 2024 πρόκειται να γίνει το ισχυρότερο ηλεκτρικό όχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με 650 ίππους και χρόνο 3,5 δευτερόλεπτα για το 0-100.

  • -
  • -

Η BMW παρουσίασε το τελευταίο της ηλεκτρικό όχημα, την i7 M70 xDrive, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, η οποία πρόκειται να γίνει το πιο ισχυρό ηλεκτρικό μοντέλο της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες σε συνδυασμό, το πολυτελές σεντάν παράγει συνολικά 650 ίππους, κάτι που κάνει την εν λόγω i7 και ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει συνολικά η μάρκα από το Μόναχο.

Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 1.100 Nm, όμως το σύνολο αυτής είναι διαθέσιμη μόνο όταν ο οδηγός επιλέξει να ενεργοποιήσει το launch control, κάτι που επιτρέπει στο βαρύ και μεγάλο όχημα να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Ειδικά χαρακτηριστικά για διαχείριση της τόσο μεγάλης δύναμης της BMW i7

Η BMW έχει ρυθμίσει το πλαίσιο της M70 κατάλληλα ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλη αυτή τη δύναμη, με το sedan υψηλών επιδόσεων να κινείται σε ειδική αερανάρτηση M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Το αμάξωμα έχει επίσης γίνει πιο άκαμπτο, ενώ η τετραδιεύθυνση και η ενεργή σταθεροποίηση κύλισης θα βοηθήσουν το μεγάλο σεντάν να είναι περισσότερο ευέλικτο αλλά και άνετοι για οδηγό και επιβάτες. Η M70 πατάει σε ζάντες 21 ιντσών.

bmw-i7-m70-piso-ilektriko

Αυτονομία και φόρτισης της i7 M70

Παρά τις επιδόσεις της, η i7 M70 xDrive εξακολουθεί να καταφέρνει να προσφέρει μεγάλη αυτονομία. Σύμφωνα με την BMW η μπαταρία των 101,7 kWh είναι ικανή να εξασφαλίσει αυτονομία από 488 έως 560 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP.

Δείτε ακόμαΔείτε ακόμα: BMW: Έτσι θα καταργήσει τις οθόνες στο ταμπλό [video]

Με τη χρήση της νέας λειτουργίας MAX RANGE, η αυτονομία μπορεί να αυξηθεί κατά περίπου 15% έως 25% με επιλεκτικό περιορισμό της ισχύος και της μέγιστης ταχύτητας, σε συνδυασμό με τη μείωση των λειτουργιών άνεσης. Η M70 υποστηρίζει επίσης ταχεία φόρτιση DC με ισχύ έως 195 kW, με τη BMW να υποστηρίζει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% σε 34 λεπτά.

bmw-i7-m70-interior-esoteriko-ilektriko

Ιδιαίτερα στοιχεία στην εμφάνιση της ισχυρότερης ηλεκτρικής BMW

Η i7 M70 xDrive διακρίνεται οπτικά από τα μαύρα διακοσμητικά στοιχεία, τις πλαϊνές ποδιές και τον πίσω διαχύτη. Το πακέτο M Performance Professional προσθέτει μια μαύρη πίσω αεροτομή, ένα μαύρο διακοσμητικό κομμάτι μεταξύ των πίσω φώτων και περισσότερα μαύρα διακοσμητικά στον πίσω προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό, η i7 M70 λαμβάνει την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της BMW, με επανασχεδιασμένη αρχική οθόνη με μια στήλη εικονιδίων στην αριστερή άκρη για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες.

Αν και η BMW δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμολόγηση, αναμένεται ότι η i7 M70 xDrive θα ξεκινά περίπου στα 145.000 δολάρια, καθιστώντας το ένα πολυτελές όχημα που απευθύνεται στο ανάλογο κοινό. Για όσους ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, η BMW i7 M70 xDrive του 2024 υπόσχεται ηλεκτρικές μετακινήσεις με κορυφαία ταχύτητα, αλλά και άκρατη πολυτέλεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...