Πόσα αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ελλάδα το 2023 – Ποιο είναι το Νο1 μοντέλο

Η αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι εντυπωσιακή. Ένα supermini αναδείχθηκε το best-seller της ελληνικής αγοράς.

  • -
  • -

Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2023 για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, ταξινομήθηκαν στη χώρα μας 33.774 καινούρια ΙΧ, με την αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο να αγγίζει το εκπληκτικό 50,6%.

Τα SUV συνεχίζουν να κυριαρχούν στην αγορά, με περισσότερος από 5 στους 10 οδηγούς να επιλέγουν ένα όχημα αυτής της κατηγορίας. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των αυτοκινήτων αυτού του τύπου, τον Μάρτιο ανήλθε στο 58,3% και στο τρίμηνο στο 54,3%. Τα B-SUV, δηλαδή μοντέλα όπως το Toyota Yaris Cross, Peugeot 2008, Opel Mokka και Ford Puma, είναι αυτά που προτιμούν οι Έλληνες.

Το Νο1 μοντέλο στην Ελλάδα

Παρότι η δημοφιλία των SUV συνεχίζει να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, Νο1 μοντέλο σε πωλήσεις στη χώρα μας, αναδείχθηκε ένα supermini και ειδικότερα το Opel Corsa. Το γερμανικό αυτοκίνητο, το οποίο βρίσκεται στην 6η γενιά, κατέκτησε την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά για το πρώτο τρίμηνο του 2023.  

seaa

Το Corsa διατίθεται με τους ιδιαίτερα αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες βενζίνης, απόδοσης από 75hp έως 130hp, που συνδυάζονται με σύγχρονα χειροκίνητα κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων, αλλά και ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Επιπλέον, το μικρό της Opel διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e με αυτονομία 353 km σύμφωνα με το WLTP.

Βενζίνη η υβριδικά προτιμούν οι Έλληνες

Όσον αφορά στα καύσιμα, η πλειονότητα των επιβατικών οχημάτων που πουλήθηκαν στην Ελλάδα το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου αφορούσε τη βενζίνη σε ποσοστό 44,2%. Αντίθετα, το diesel επιλέγουν όλο και λιγότεροι, με το μερίδιο την ίδια περίοδο να ανέρχεται στο 16,6%.

Δείτε εδώ το best seller στα compact SUV στην Ευρώπη το 2022

seaa

Από την άλλη, τα HEV, δηλαδή τα υβριδικά, να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των οδηγών, με σχεδόν 3 στα 10 νέα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν να ενσωματώνουν τεχνολογίες mild hybrid ή full hybrid. Πολύ καλό ήταν και το ποσοστό των Plug-in Hybrid και αμιγώς ηλεκτρικών με 9,3%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...