Toyota: Ετοιμάζει plug-in υβριδικά με αυτονομία 200 km

Η Toyota αλλάζει πολιτική σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, με 10 ολοκαίνουρια μοντέλα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, ενώ θα φτιάξει και plug-in υβριδικά με εντυπωσιακά μεγάλη αυτονομία.

  • -
  • -

Η Toyota κάνει πλέον ξεκάθαρη στροφή στην ηλεκτροκίνηση, με μία νέα πολιτική η οποία εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τουλάχιστον 10 μοντέλα χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι το 2026, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Η Toyota εργάζεται επίσης πάνω σε ένα ηλεκτρικό pick-up και ένα μικρό μοντέλο για τις αναδυόμενες αγορές πριν από το τέλος του 2023. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι η Toyota εργάζεται πάνω στην επόμενη γενιά plug-in υβριδικών, τα οποία θα έχουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία άνω των 200 km.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Hiroki Nakajima, η εταιρεία εργάζεται πάνω στην επόμενη γενιά plug-in υβριδικών, τα οποία θα έχουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία άνω των 200 km. Αν και ο Nakajima δεν ανέφερε τον κύκλο δοκιμών βάσει του οποίου θα μετρώνται αυτά τα 200 km, τα νέα PHEV της Toyota θα είναι σαφώς βελτιωμένα στον τομέα της ηλεκτρικής αυτονομίας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/22daf086e22f17c24aa94719f0f4d430.JPG

Τα νέα plug-in hybrid της Toyota "πρακτικά θα είναι ηλεκτρικά"

Πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση σε σύγκριση με το σημερινό plug-in υβριδικό της Toyota, το Prius Prime, το οποίο έχει εκτιμώμενη ηλεκτρική αυτονομία 71 km, το οποίο σημαίνει ότι τα νέα PHEV των Ιαπώνων θα είναι μια ακόμα πιο πρακτική επιλογή για τους οδηγούς που θέλουν να μειώσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Άλλωστε η ίδια η εταιρεία αναφέρεται σε αυτά ως "πρακτικά BEV" (Battery Electric Vehicle, δηλαδή αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα).

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα για τους οδηγούς που χρειάζονται λίγο μεγαλύτερη εμβέλεια, αλλά δεν μπορούν να φορτίζουν κάθε μέρα όπως συμβαίνει με τα PHEV που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Ταυτόχρονα, η εταιρεία θα συνεχίσει να βελτιώνει τα κανονικά υβριδικά της, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα και τις προσιτές τιμές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/da7522f0f91c67990a84f35f85f25400.JPG

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το Toyota bZ4X - Είναι το καλύτερο οικογενειακό ηλεκτρικό SUV;

Στόχος της Toyota, η προστασία του περιβάλλοντος

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Toyota είναι να μειώσει τις παγκόσμιες μέσες εκπομπές CO2 κατά 33% μέχρι το τέλος της δεκαετίας και κατά περισσότερο από 50% μέχρι το 2035 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019. Ο τελικός στόχος είναι να επιτευχθεί ανθρακική ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050. Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου παραμένει επίσης ένας βασικός τομέας εστίασης για την εταιρεία, με σχέδια για μαζική παραγωγή εμπορικών FCEV.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a3182556f86e5c11d241f82f81852544.JPG

Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για την Toyota, καθώς η εταιρεία κάνει μεγαλύτερη τη στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Με σχέδια για 10 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026, η Toyota στοχεύει να γίνει ηγέτης στην αγορά οχημάτων με μπαταρία. Η δέσμευση της εταιρείας για τη βελτίωση των υβριδικών οχημάτων και της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου, δείχνει επίσης ότι είναι αφοσιωμένη στην εξεύρεση επιπλέον λύσεων για τη μείωση των εκπομπών και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...