Νέο Ford e-Transit Courier: Έτοιμο το ηλεκτρικό, έρχονται βενζίνη & diesel

Η Ford έκανε μια σημαντική κίνηση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, λανσάροντας τη νέα γενιά Transit Courier, η οποία θα διατίθεται σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με την ονομασία e-Transit Courier.

  • -
  • -

Η Ford ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας γενιάς Transit Courier, με τη μεγάλη είδηση να είναι ότι θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που θα ονομάζεται e-Transit Courier. Η κίνηση αυτή του γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου της να γίνει ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι μπορούμε να περιμένουμε από το e-Transit Courier.

Το e-Transit Courier θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 hp), ικανό να παράγει ροπή 290 Nm. Αυτή η ισχύς θα επιτρέπει στο όχημα να μεταφέρει έως και 700 κιλά, δηλαδή αύξηση 180 κιλών σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Η φόρτιση του e-Transit Courier θα είναι πανεύκολη, με δυνατότητα φόρτισης έως 11 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 100 kW με συνεχές ρεύμα. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να προετοιμάζει τη μπαταρία για να επιτύχει το μέγιστο ρυθμό φόρτισης, επιτρέποντάς της να φορτίζει από το 10% στο 80% σε λιγότερο από 35 λεπτά.

ford-etransit-e-transit-ilektriko-van-esoteriko-eswteriko-kampina

Συνδεσιμότητα και προηγμένα συστήματα ασφαλείας για το νέο Transit

Το e-Transit Courier θα διαθέτει επίσης προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και θα είναι σε θέση να λαμβάνει ενημερώσεις over-the-air (OTA). Η οθόνη infotainment θα είναι 12 ιντσών και το λογισμικό θα είναι το SYNC 4. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το όχημα θα παραμένει ενημερωμένο με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Δείτε ακόμα: Επίδοση-ρεκόρ για τα επαγγελματικά Ford Pro στην Ευρώπη

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας θα βρίσκονται στο επίκεντρο του e-Transit Courier, με συστήματα όπως το αυτόματο φρενάρισμα, η διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και το έξυπνο adaptive cruise control. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι ο οδηγός και το φορτίο του παραμένουν ασφαλείς στο δρόμο.

ford-etransit-e-transit-van-ilektriko

Εκτός από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, θα υπάρχει επίσης μια έκδοση βενζίνης με κινητήρα 1,0 λίτρου και μια έκδοση ντίζελ με κινητήρα 1,5 λίτρων. Το αμάξωμα θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις η διαφορά των οποίων θα αφορά το μήκος. Η ονομασία τους θα είναι van και double van, με τη δεύτερη να είναι μεγαλύτερη. Οι εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ αναμένεται να είναι διαθέσιμες το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ η ηλεκτρική έκδοση θα είναι διαθέσιμη το τρίτο τρίμηνο του 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...