Αττική: Νέα απάτη με μεταχειρισμένα ΙΧ - Πώς έκλεβε τους πελάτες

Τον συνέλαβαν για απάτη με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Είχε αποσπάσει 120.000 €, αλλά τελικά έπεσε στη «φάκα» της αστυνομίας.

  • -
  • -

Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν στη σύλληψη 56χρονου στην περιοχή του Γέρακα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο συλληφθείς καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για τα αδικήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, καθώς και σε ποινή φυλάκισης 39 μηνών για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατά συρροή.

Το κόλπο που έκανε με τα μεταχειρισμένα

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο 56χρονος φυγόποινος προσποιείτο σε ανυποψίαστα άτομα τον δικηγόρο ή τον συμβολαιογράφο με γνωριμίες στο διατραπεζικό σύστημα, με σκοπό να τους προμηθεύσει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε χαμηλότερες της αγοράς τιμές, για τα οποία δήλωνε ότι προέρχονταν από τραπεζικές κατασχέσεις.

apati

Διαβάστε επίσης: Νέα απάτη: Έδωσε 5.300 € για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και δεν το πήρε ποτέ

Με αυτόν τον τρόπο αποσπούσε από τα θύματά του χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα ως προκαταβολές, χωρίς αντίκρισμα. Συνολικά, απέσπασε τουλάχιστον 120.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...