Αυτό ήταν το best seller στα compact SUV στην Ευρώπη το 2022

Με πάνω από 150.000 μονάδες, κυριάρχησε στα μεσαία SUV ενώ βρέθηκε και εντός του Top 10 των μοντέλων με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

  • -
  • -

Αν και η κατηγορία των SUV είναι πλέον πολύ σημαντική στην Ευρώπη, ήταν ακόμα αναδυόμενη όταν το Hyundai TUCSON έφτασε πριν από δύο δεκαετίες. Έχοντας φτάσει πλέον στην τέταρτη γενιά του, το κορεατικό μοντέλο εξακολουθεί να αποδεικνύεται πολύ δημοφιλές στους Ευρωπαίους πελάτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics, το TUCSON αποτελεί το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη για το 2022, με 150.803 μονάδες. Αν και η ευρωπαϊκή αγορά νέων αυτοκινήτων κατέγραψε πτώση συγκριτικά με το περσινό έτος, οι πωλήσεις του TUCSON αυξήθηκαν κατά 1% σε σχέση με το 2021. Αυτή η ισχυρή απόδοση πωλήσεων οδήγησε το δημοφιλές SUV της Hyundai στην 8η συνολικά θέση μεταξύ όλων των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη.

tucson

Το TUCSON ήταν πρωτοπόρος σε μερικές από τις μεγαλύτερες αγορές

Το Hyundai TUCSON αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλές σε όλη την Ευρώπη το 2022, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες αγορές της Hyundai. Στην Ισπανία, ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία το 2022, διαθέτοντας 21.985 οχήματα, χάρη στα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, την πρωτοποριακή σχεδίαση και τη γκάμα κινητήρων που ταιριάζει σε κάθε οδηγό.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Hyundai Ioniq 6: Εκκεντρικό και αντί-Tesla

Αντίστοιχα, στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 27.839 πωλήσεις, ήτοι το 35% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας και μερίδιο αγοράς 5,3% στην κατηγορία του. Το TUCSON μάλιστα ήταν το πιο δημοφιλές μεσαίο SUV για τους Βρετανούς καταναλωτές και το 7o αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά.

tucson

Στη Γαλλία, ήταν και εκεί το πιο δημοφιλές μοντέλο της Hyundai το 2022 με σχεδόν 18.000 ταξινομήσεις. Παράλληλα αποτελεί το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε μάρκα στην Ιρλανδία με 6.432 πωλήσεις.

Πού οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Με την καινοτόμο σχεδίαση και τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας το TUCSON τέταρτης γενιάς ανεβάζει ψηλά τον πήχη για τα SUV και έτσι κερδίζει και τους αγοραστές. Εξοπλισμένο με το κορυφαίο στην κατηγορία του πακέτο ασφαλείας, προσφέρει ηρεμία και άνεση σε όσους το επιλέγουν. Ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησης οχημάτων Euro NCAP βράβευσε το TUCSON με τη μέγιστη βαθμολογία ασφάλειας πέντε αστέρων.

interior

Με τις 48V υβριδικές, πλήρως υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις βενζίνης και diesel, το μεσαίο SUV της Hyundai προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων στην κατηγορία των compact SUV. Παράλληλα, η έκδοση N Line συνδυάζει την δυναμική σχεδίαση, την άνεση και την προηγμένη συνδεσιμότητα με το στυλ και τα χαρακτηριστικά N που είναι εμπνευσμένα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλες τις ήπια και πλήρως υβριδικές εκδόσεις του Hyundai TUCSON μαζί με όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες για το TUCSON plug-in hybrid.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...