Σύγκριση αυτοκινήτων: Ford Puma Vs Volkswagen Taigo – Ποιο προτιμάτε;

Η κατηγορία των B-SUV προσφέρει πληθώρα προτάσεων, ενώ μοντέλα όπως το Ford Puma και το Volkswagen Taigo, απευθύνονται σε ένα πιο νεανικό και ανήσυχο κοινό.

  • -
  • -

Η κατηγορία των B-SUV συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των κόμπακτ διαστάσεων των αμαξωμάτων, αλλά και του σχετικά προσιτού κόστους κτήσης. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν πληθώρα κατασκευών του είδους, οι οποίες εκτός από την τιμή, διαφοροποιούνται εν μέρει και από τη φιλοσοφία. Κάποιες δίνουν έμφαση στον πρακτικό χαρακτήρα, άλλες στους χώρους, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που ο νεανικός χαρακτήρας και η διαφορετικότητα στον τομέα της σχεδίασης είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους. Κάτι τέτοιο, ισχύει στην περίπτωση των Ford Puma και Volkswagen Taigo, τα οποία διαθέτουν μία πιο νεανική φιλοσοφία...

Η γοητεία της διαφορετικότητας

Το Ford Puma μετράει περισσότερα χρόνια στην αγορά από το Volkswagen Taigo, αλλά εξακολουθεί να παραμένει φρέσκο και μοντέρνο. Το αμάξωμα δείχνει αθλητικό και μυώδες, διαθέτοντας δυνατές αναλογίες. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος ενισχύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, ενώ δεν λείπουν και στοιχεία που παραπέμπουν σε κουπέ. Η μοντέρνα εικόνα συνδυάζεται με προηγμένη τεχνολογία και αποδοτικά σύνολα, διαθέτοντας επιπλέον σημαντική ευρυχωρία, αλλά και αυξημένη πρακτικότητα, όντας μια ποιοτική πρόταση.

Το Taigo από την πλευρά του, μπορεί να μαρτυρά πως είναι μοντέλο της Volkswagen από μακριά, αλλά καταφέρνει να ξεχωρίζει συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικές κατηγορίες. Διαθέτει λεπτομέρειες που θυμίζουν την οικογένεια ID, ενώ η κλίση της οροφής και η σχεδίαση του πίσω μέρους παραπέμπουν σαφέστατα σε κουπέ αμάξωμα. Εφοδιασμένο με κορυφαίες τεχνολογίες της γερμανικής μάρκας και με αυξημένο βαθμό πρακτικότητας, απευθύνεται σε όσους έχουν προτεραιότητα την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και τη δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο.

Με πήχη τα 25.000 €

Πρόσφατα, η Ford πρόσθεσε στη γκάμα του Puma μία νέα έκδοση, η οποία και τοποθετείται στη βάση της σειράς. Η Titanium ξεκινάει από τα 24.995 € και αφορά την εκδοχή με τον 1.000άρη Ecoboost απόδοσης 125 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Στα αντίστοιχα χρήματα, και συγκεκριμένα στα 25.100 €, το Taigo είναι διαθέσιμο με τον 1.000 TSI των 110 ίππων, ο οποίος όμως συνδυάζεται με το αυτόματο DSG των επτά σχέσεων…

Παρακάτω, με ένα κλικ στο όνομα του μοντέλου ή τη φωτογραφία του μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από την αντίστοιχη δοκιμή. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε μια απευθείας σύγκριση των δύο μοντέλων με αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις και τον εξοπλισμό. Στη συνέχεια, πείτε μας ποιο προτιμάτε ψηφίζοντας την επιλογή σας στο poll που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Ford Puma 1.0 Ecoboost 125ps

Volkswagen Taigo 1.0 TSI 110ps DSG

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...