Ο Musk σκέφτεται να αγοράσει τη Silicon Valley Bank - Πώς σχετίζεται με το Twitter

Ο πολυπράγμων επιχειρηματίας είναι ανοικτός στην ιδέα της εξαγοράς της αμερικανικής τράπεζας που κατέρρευσε. Λέτε να κάνει το Twitter ψηφιακή τράπεζα;

  • -
  • -

Ένας επιχειρηματίας όπως ο Elon Musk, ποτέ δεν αρνείται μια ενδιαφέρουσα πρόταση, εφόσον αυτή έχει προοπτικές και μπορεί να του αποφέρει κέρδη. Μετά την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας «Silicon Valley Bank» (SVB), η οποία χρηματοδοτούσε νεοφυείς επιχειρήσεις, ο ιδρυτής της Tesla και ιδιοκτήτης πλέον και του Twitter, έκανε γνωστή την πρόθεσή του να διαπραγματευτεί για την εξαγορά της τράπεζας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διευθύνων σύμβουλος της «Razer», Min-Liang Tan έγραψε στο Twitter πως, η παγκόσμια πλατφόρμα πρέπει να εξαγοράσει την SVB και την μετατρέψει σε ψηφιακή τράπεζα. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος απάντησε στο tweet, λέγοντας: «Είμαι ανοιχτός στην ιδέα».

musk

Όπως ήταν λογικό, αυτή η σύντομη συνομιλία, προκάλεσε τον σχολιασμό διαφόρων επιχειρηματιών, με τον Kevin Paffrath, διευθύνων σύμβουλος της HouseHack, μιας νεοσύστατης κτηματομεσιτικής εταιρείας, να γράφει: «Τι ευκαιρία. Αλλιώς χρειάζονται δύο με τρία χρόνια για πάρεις έγκριση για ίδρυση τράπεζας» και τον Mikael Pawlo, επικεφαλής branding στη σουηδική εταιρεία fintech Bokio, να υποστηρίζει: «Θα ήταν απολύτως λογικό για ολόκληρο το οικοσύστημα του Musk να αγοράσει τα ερείπια της SVB και θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο στο μέλλον για το Twitter».

Λέτε ο Musk να μετατρέψει το Twitter σε ψηφιακή τράπεζα;

Τα προβλήματα ρευστότητας και η κατάρρευση της SVB, προκάλεσαν ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη και γενικότερα, πολλές ανησυχίες στον κλάδο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, ο δείκτης τιμών των τραπεζικών μετοχών της Ευρώπης σημείωσε τη χειρότερη συνεδρίαση από τον Ιούνιο, με τον γερμανικό κολοσσό Deutsche Bank να σημειώνει πτώση άνω του 8% και τις Societe Generale, HSBC, ING Groep και Commerzbank να καταγράφουν απώλειες άνω του 5%.

musk

Στις χρηματοπιστωτικές αγορές επικρατεί αναταραχή και ορισμένοι πάμπλουτοι επιχειρηματίες, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη διάσωση της τράπεζας. Ο Elon Musk δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτό, καθώς, είναι από τους ανθρώπους που τροφοδοτούνται από τις προκλήσεις και προφανώς έχουν την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν.

Δείτε εδώ το νέο χρώμα αξίας 3.000 € της Tesla και την... καινοτομία του στρόγγυλου τιμονιού

Ο πολυμήχανος Musk στοχεύει να προσθέσει πληρωμές στην πλατφόρμα του Twitter, που εξαγόρασε έναντι του αστρονομικού ποσού των 44 δισ δολαρίων και πιθανή εξαγορά της Silicon Valley Bank θα του το επέτρεπε αυτό. Το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση κι αν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις, κανείς δεν γνωρίζει. Εξάλλου, ο 52χρονος αρέσκεται στις ανατροπές και τις αιφνίδιες αποφάσεις.

Πηγές: theedgemarkets.com, thestreet.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...