Ηλεκτρικό pick-up ξεκολλάει νταλίκα 17 τόνων από το χιόνι… για πλάκα! [video]

Γνωρίζουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποδίδουν μεγάλη ροπή, όμως το να βλέπεις ένα Rivian να ρυμουλκεί τόσο εύκολα μία νταλίκα, είναι εντυπωσιακό.

  • -
  • -

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ότι διαθέτουν περισσότερη ροή από αντίστοιχες θερμικές προτάσεις και ότι αυτή η ροπή αποδίδεται άμεσα, καθώς δε χρειάζεται να ανέβουν οι στροφές του κινητήρα όπως σε ένα σύνολο βενζίνης ή πετρελαίου.

Αν κι έχουμε δει αρκετές φορές επιτεύγματα που μπορούν να πετύχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, ένα Rivian R1T έκανε κάτι τελείως ξεχωριστό. Ξεκόλλησε μία νταλίκα βάρους 17 τόνων και την έβγαλε από το χιόνι.

Ο οδηγός του Rivian επέστρεφε στη βάση του και βρισκόταν στην περιοχή Μόαμπ στην πολιτεία της Γιούτα. Σε ένα σημείο είδε μία νταλίκα και ένα sedan να έχουν γλιστρήσει λόγω του πάγου και να έχουν βγει εκτός δρόμου. Βλέποντας την κατάσταση αποφάσισε να βοηθήσει. Έτσι, έδεσε την νταλίκα για να την τραβήξει.

rivian-r1t-ilektriko-ntalika-pick-up-pickup

Οι πρώτες προσπάθειες δεν ήταν επιτυχημένες καθώς το πέρασμα άλλων αυτοκινήτων από το σημείο παρείχε περιορισμένη ελευθερία κινήσεων. Ωστόσο, όταν η κίνηση στον δρόμο μειώθηκε κατάφερε να χρησιμοποιήσει όλο το διαθέσιμο πλάτος, με αποτέλεσμα να ξεκολλήσει την νταλίκα και να την τραβήξει μέχρι να πατήσει ολόκληρη στην άσφαλτο.

Δείτε ακόμαToyota: «Το Tesla Model Y είναι έργο τέχνης»

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος έπαιξε το γεγονός ότι το εν λόγω Rivian ήταν η τετρακίνητη έκδοση, η οποία μάλιστα παίρνει κίνηση από τέσσερις κινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 835 ίππους και τη ροπή να αγγίζει τα 1.321 Nm.

Δείτε το video με τη ρυμούλκηση της νταλίκας:

Εναλλακτικά, πατήστε εδώ για να δείτε το video στο YouTube.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...