Tesla Model Y: Τα 5 μοναδικά στοιχεία του κορυφαίου σε πωλήσεις ηλεκτρικού

Το Tesla Model Y έχει γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία με τον κάθε αγοραστή να το επιλέγει για διαφορετικό λόγο, όμως υπάρχουν 5 στοιχεία του που ξεχωρίζουν.

  • -
  • -

Πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο από την γκάμα της Tesla, πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη για το 2023, πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα - 242 ταξινομήσεις το πρώτο τρίμηνο με 190 ταξινομήσεις για το Model 3 που είναι δεύτερο - και πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Model Y έχει αποδειχτεί η «κότα με τα χρυσά αυγά» για την Tesla!

Από το λανσάρισμά του, φαίνεται ότι το μεσαίο SUV της Tesla κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερων αγοραστών από το ήδη επιτυχημένο sedan Model 3, με το οποίο συγγενεύει. Διατίθεται κι αυτό σε τρεις εκδόσεις: το βασικό Y με την κίνηση πίσω αποτελεί την πιο προσιτή επιλογή, το Long Range προσθέτει τετρακίνηση, μεγαλύτερη απόδοση και αυτονομία, ενώ το Performance, στην κορυφή της γκάμας, απευθύνεται σε όσους ψάχνουν ό,τι καλύτερο σε επιδόσεις.

Η επιτυχία του Model Y οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό σε 5 στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από κάθε ανταγωνιστή του. Πάμε να τα δούμε!

1. Είναι το πιο αεροδυναμικό στην κατηγορία του

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cb89937120bee9e66be50f635f4193da.jpg

Μία από τις βασικότερες προτεραιότητες κατά τη σχεδίαση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων, έτσι ώστε να αυξηθεί η αυτονομία. Η Tesla έχει κάνει την καλύτερη δουλειά στην κατηγορία των D-SUV καθώς το Model Y έχει τον χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας: Cd 0,23.

2. Είναι το ισχυρότερο ηλεκτρικό SUV στα 50.000 €

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/95c7059ba60a4956d9530e7e3c8fc825.jpg

Το βασικό Model Y RWD των 46.990 € διαθέτει μοτέρ 347 ίππων. Αυτή είναι η υψηλότερη ισχύς που μπορεί να βρει ο υποψήφιος αγοραστής σε αυτό το επίπεδο τιμής. Μάλιστα, η πρωτιά στον συγκεκριμένο τομέα δεν περιορίζεται στα ηλεκτρικά, καθώς το Model Y RWD είναι το ισχυρότερο SUV κάτω των 50.000 ευρώ, ακόμη κι αν συγκριθεί με τα θερμικά μοντέλα.

Δείτε ακόμαTesla: Νέα αντλία θερμότητας με 3 αχτύπητα πλεονεκτήματα

3. Φορτίζει γρήγορα, εύκολα και δωρεάν στους Tesla Superchargers

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8279adf04366e9a5eaf1191835216535.jpg

Ως δημιουργία της Tesla, το Model Y έχει πρόσβαση στους Superchargers, δηλαδή το δίκτυο φορτιστών που εγκαθιστά και λειτουργεί κατ’ αποκλειστικότητα η αμερικανική μάρκα. Στα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των φορτιστών περιλαμβάνεται η μηδενική χρέωση (για όσο ισχύει), οι πολύ υψηλές ταχύτητες μέχρι 250 KW, αλλά και η πάρα πολύ εύκολη χρήση. Ο χρήστηςαρκεί να «κουμπώσει» το βύσμα στο αυτοκίνητο για να ξεκινήσει η φόρτιση, χωρίς να απαιτείται η χρήση κάποιας εφαρμογής ή η συνεννόηση με κάποιον για την έναρξη της διαδικασίας.

4. Όσο φορτίζεις σε απασχολεί με παιχνίδια, YouTube και Netflix

tesla-infotainment-othoni-netflix

Ένα ξεχωριστό και μοναδικό χαρακτηριστικό που έχουν τα μοντέλα της Tesla είναι η προσφορά προηγμένων χαρακτηριστικών πολυμέσων, τα οποία περιλαμβάνουν ταινίες και σειρές, online video αλλά και παιχνίδια. Για τους Έλληνες χρήστες το περισσότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η ενσωμάτωση του Netflix για την προβολή ταινιών και σειρών και του YouTube για εύκολη παρακολούθηση όλων των video που θέλει ο χρήστης, όμως το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα είναι τα παιχνίδια. Το infotainment της Tesla δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να συνδέσει χειριστήρια για να παίξει δημοφιλείς εμπορικούς τίτλους ή κάποια από τα arcade παιχνίδια που προσφέρει το ίδιο το αυτοκίνητο.

5. Δεν έχει κλειδί (!), αλλά μόνο κάρτα ή κινητό

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2f328f0f59269a27226e3760632a908d.jpg

Η πρόσβαση στο αυτοκίνητο έχει πάει στο επόμενο επίπεδο για τα μοντέλα της Tesla, καθώς η εταιρεία έχει καταργήσει εντελώς την ύπαρξη κλειδιού-τηλεχειριστηρίου. Για να κλειδώσει-ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται το κινητό τηλέφωνο του χρήστη, ή μία κάρτα RFID που δίνεται στον αγοραστή όταν παραλάβει το αυτοκίνητο. Ένα φυσικό, παραδοσιακό κλειδί, προσφέρεται ως έξτρα εξοπλισμός, με κόστος που φτάνει τα $175 στις ΗΠΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...