Κι άλλοι Tesla Superchargers άνοιξαν στην Ελλάδα!

Ακόμα ένα σημείο ταχύτατης φόρτισης προσφέρει η Tesla στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της, κάνοντας έτσι τα μακρινά ταξίδια πιο εύκολα από ποτέ.

  • -
  • -

Έναν ολοκαίνουριο σταθμό Supercharger έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοχοι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla που κινούνται στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα τα ταξίδια στην ηπειρωτική χώρα να γίνονται σημαντικά πιο εύκολα.

Ειδικά το ταξίδι ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πλέον μπορεί να γίνει μόνο με μία στάση λίγων λεπτών, καθώς ο νέος Supercharger βρίσκεται στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο parking του εμπορικού κέντρου Fashion City Outlet, με την ισχύ φόρτισης να φτάνει τα 250 KW.

2-larisa-tesla-supercharger

Αθήνα-Θεσσαλονίκη με μία στάση. Πώς γίνεται;

Το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκαν οι φορτιστές απέχει 357 km από την Αθήνα και 155 km από τη Θεσσαλονίκη. Η τοποθεσία του, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αυτονομία που έχουν τα αυτοκίνητα της Tesla, είναι οι δύο παράγοντες που επιτρέπουν στους οδηγούς των Tesla να καλύπτουν τη διαδρομή ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας με μία στάση.

Δείτε ακόμα: Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει ένα Tesla με 0% μπαταρία; [video]

Ωστόσο, ακόμα και σε περιπτώσεις που προκύψει κάτι έκτακτο, στον ίδιο οδικό άξονα υπάρχει ακόμα ένας Supercharger, εκείνος στην Αταλάντη, έτσι ώστε να γίνει ο απαραίτητος ανεφοδιασμός μέσα σε λίγα λεπτά.

Όλοι οι Superchargers στην Ελλάδα - Πού και πότε θα έρθει ο επόμενος;

Με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού Supercharger στη Λάρισα πλέον ο αριθμός τους στην Ελλάδα φτάνει τους τέσσερις. Το πρώτο σημείο ήταν εκείνο στο Golden Hall με την ισχύ φόρτισης να φτάνει τα 150 KW, ακολούθησε στο ΣΕΑ Ψαθόπυργου (λίγο έξω από την Πάτρα) με ισχύ 250 KW κι έπειτα ήρθε ο σταθμός στο ΣΕΑ Αταλάντης επίσης στα 250 KW.

3-larisa-tesla-supercharger

Ο επόμενος Supercharger αναμένεται να ανοίξει στη Θεσσαλονίκη μέσα στο 2023, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο σε πολύ μεγάλο ποσοστό τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπάρχει υποψηφιότητα και των Ιωαννίνων. Πατώντας εδώ μπορείτε να ψηφίσετε πού θέλετε να κατασκευαστεί ο επόμενος σταθμός Supercharger στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...