Αυτοκίνητα MG: «Κέντα» στην Ευρώπη με SUV και ηλεκτρικά

Έχοντας προσιτές τιμές, αλλά παράλληλα, πολύ καλές τεχνολογίες και επίκαιρα προϊόντα, η MG σημειώνει υψηλές πωλήσεις στην Ευρώπη. Θα τη δούμε στην Ελλάδα;

  • -
  • -

Οι περισσότεροι θυμούνται τη μάρκα αυτοκινήτων MG ως το σπορ παρακλάδι της Rover. Τα τότε μοντέλα της κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα και μάλιστα, με αρκετά ικανοποιητικές πωλήσεις, σήμερα όμως η MG έχει αλλάξει εντελώς. Μεταμορφώθηκε σε μια value for money εταιρεία που προσφέρει κυρίως ηλεκτρικά μοντέλα σε SUV αμαξώματα, αλλά και Plug-In Hybrid προτάσεις. Μερικά από τα χαρακτηριστικά τους είναι οι συμφέρουσες τιμές, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, αλλά και οι προηγμένες τεχνολογίες που τα καθιστούν επίκαιρα.

Έχοντας μια ολοκληρωμένη συνταγή, τα αυτοκίνητα της MG πουλάνε πολύ καλά στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα τα MG ZS, MG EHS, MG Marvel R, MG5 και MG4. Εκτός από το MG EHS, το οποίο φέρει Plug-In υβριδική τεχνολογία, όλα τα υπόλοιπα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Η γκάμα διαθέτει μεγάλη ποικιλία μεγεθών και αμαξωμάτων, από μικρά SUV πόλης, έως μεγαλύτερα SUV, αλλά και ένα πρακτικό station wagon (MG5), που σύμφωνα με την εταιρεία είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό station που παρουσιάστηκε.

Ποια είναι η MG;

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1924 στη Βρετανία και το όνομά της σημαίνει “Morris Garages”. Πλέον βρίσκεται στην ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου Nanjing Automobile Corporation (NAC) και δραστηριοποιείται έντονα στην αγορά της Κίνας. Το σήμα της εταιρείας έχει ανασχεδιαστεί, αλλά το βασικό του μοτίβο παραμένει το ίδιο, ενώ πλέον έχει εγκαταλείψει εντελώς την παραγωγή σπορ διθέσιων μοντέλων, όπου ήταν η εξειδίκευσή της για πολλές δεκαετίες.

Θα έρθουν στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα της MG;

Αν και στην Ευρώπη, η MG έχει παρουσία στις περισσότερες χώρες, η Ελλάδα δεν είναι μια από αυτές. Μετά την αλλαγή πορείας της, η φίρμα δεν δραστηριοποιείται στη χώρα μας. Λόγω των προσιτών τιμών της και των επίκαιρων μοντέλων, είναι βέβαιο ότι θα είχε μια αρκετά ικανοποιητική εμπορική πορεία.

Δείτε ακόμη: Το ασφαλέστερο μικρό αυτοκίνητο της χρονιάς είναι κινέζικο

Μέχρι πριν λίγο καιρό, υπήρχαν αρκετά προσιτά οικογενειακά μοντέλα, όπως SUV με τιμή περίπου 15.000 € και μεγαλύτερα οικογενειακά έως 20.000 €. Σήμερα, η MG έχει κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση οπότε η γκάμα της είναι ακριβότερη, ωστόσο αν συγκριθούν με τις υπόλοιπες ηλεκτρικές προτάσεις, είναι και πάλι φθηνότερα. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν η MG πρόκειται να φέρει τα αυτοκίνητά της στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφορία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...