Έρευνα: Ποιοι είναι τελικά οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο;

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο και νομίζουμε ότι είναι οι Έλληνες με αυτά που βλέπουμε στους δρόμους, όμως τι λέει η επιστήμη;

  • -
  • -

Πολλοί από εμάς κάθε μέρα δεν μπορούμε να πιστέψουμε στα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στους δρόμους, οπότε είναι λογικό να θεωρούμε ότι οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο είναι όσοι οδηγούν στη χώρα μας, όμως είναι έτσι τα πράγματα;

Μία έρευνα θέλησε να απαντήσει ακριβώς σε αυτό το ερώτημα, δηλαδή ποια είναι εκείνη η χώρα στην οποία αν βρεθείς και ειδικά αν οδηγήσεις, θα αναγκαστείς να αντιμετωπίσεις τους χειρότερους οδηγούς στον πλανήτη μας. Ταυτόχρονα, δεν περιορίστηκε μόνο στο αρνητικό κομμάτι καθώς η έρευνα θέλησε να διαπιστώσει και ποιοι είναι οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο. Δεδομένου ότι εξετάζεται όλο το φάσμα, έχει ενδιαφέρον να δούμε πού βρίσκονται εκείνοι που οδηγούν στην Ελλάδα, σε σχέση με τις χώρες του υπόλοιπου κόσμου.

Οι χειρότεροι οδηγοί του κόσμου

Η χώρα με τους χειρότερους οδηγούς σε όλο τον κόσμο είναι η Ταϊλάνδη. Το βασικότερο στατιστικό που οδήγησε την Ταϊλάνδη σε αυτή τη θέση είναι ο αριθμός νεκρών, ο οποίος φτάνει τα 32 άτομα ανά 100.000 κατοίκους, όμως πολύ χαμηλή είναι και η ποιότητα του οδικού δικτύου.

xeiroteroi-odigoi-ston-planiti

Δείτε ακόμα: ChatGPT: Είναι οι Έλληνες οδηγοί οι χειρότεροι; Τι απαντά η τεχνητή νοημοσύνη

Πίσω από την Ταϊλάνδη στη λίστα με τις χώρες με τους χειρότερους οδηγούς είναι το Περού, ο Λίβανος, η Ινδία και η Μαλαισία. Ενδιαφέρον έχει ότι οι Η.Π.Α. είναι στην 7η θέση, η Τουρκία στην 8η και ο Καναδάς στην 9η.

Οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου

Από την άλλη μεριά, η χώρα με τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο είναι η Ιαπωνία, η οποία θρηνεί μόλις 6,1 νεκρούς ανά 100.000 κατοίκους. Παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνία είναι πρώτη, το ποσοστό θανάτων δεν είναι το μικρότερο, όμως κερδίζει στη συνολική βαθμολογία. Τους λιγότερους νεκρούς έχει η Νορβηγία με 4,5 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ η Εσθονία σημειώνει επίσης πολύ καλές επιδόσεις με 4,7 νεκρούς ανά 100.000 κατοίκους.

kaliteroi-odigoi-ston-planiti

Η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου

Όσον αφορά την Ελλάδα, βρίσκεται στη λίστα με τις χώρες που έχουν τους χειρότερους οδηγούς, όμως αρκετά χαμηλά καθώς είναι μόλις 25η. Από την άλλη, η Κύπρος είναι στη λίστα με τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο και φιγουράρει στη 13η θέση.

Τα κριτήρια της έρευνας

Για να καταλήξει στα συμπεράσματά της η έρευνα δεν περιορίστηκε αποκλειστικά στη συμπεριφορά των οδηγών πίσω από το τιμόνι, αλλά έλαβε υπόψιν κι άλλες παραμέτρους όπως το επιτρεπόμενο όριο στην κατανάλωση αλκοόλ, την ποιότητα του οδικού δικτύου και φυσικά τον αριθμό των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Η έρευνα διεξήχθη από την Compare the Market Australia, έναν αυστραλιανό ιστότοπο σύγκρισης τιμών, ο οποίος χρησιμοποιείται και για ασφαλιστικά προϊόντα όπως κάλυψη αυτοκινήτου. Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έρευνα, πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...