ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε βενζινάδικο στην Αττική – Είχε παράνομα καύσιμα αξίας 18 εκ. €

Το πρατήριο δεν είχε νόμιμη άδεια, ούτε ταμειακή μηχανή. Παράλληλα, έφερε κρυφές δεξαμενές καυσίμων και παράνομο σύστημα εισροών – εκροών.

  • -
  • -

«Λαβράκι» έβγαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης Αττικής. Η ελεγκτική υπηρεσία, μετά από ανάλυση κινδύνου και αξιοποίηση πληροφοριών, μετέβη αιφνιδιαστικά στο βενζινάδικο προκειμένου να κάνει έλεγχο.

Εκεί, διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, δεν είχε εγκατεστημένο σύστημα εισροών - εκροών και εξέδιδε αποδείξεις από ταμειακή μηχανή, η οποία δεν απέστελλε δεδομένα στην ΑΑΔΕ. Στον προαύλιο χώρο του εντοπίστηκαν παράνομες δεξαμενές καυσίμων, χωρίς τους προαπαιτούμενους ογκομετρικούς πίνακες δεξαμενών και ένα βυτιοφόρο όχημα το οποίο, σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας του, είχε παράνομα διασκευαστεί από φορτηγό σε βυτιοφόρο.

louketo

13 χρόνια παράνομο το πρατήριο

Το απίθανο της υπόθεσης είναι πως το πρατήριο λειτουργούσε παράνομα από το έτος 2010, φέροντας εμπορικά σήματα προμηθεύτριας εταιρείας κατά παράβαση των σχετικών κανόνων και διέθεσε παράνομα στην εγχώρια αγορά καύσιμα συνολικής αξίας άνω των 18.000.000 ευρώ.

Δείτε εδώ πώς σφραγίζονται τα πρατήρια για νοθευμένα καύσιμα; Πόσες μέρες, τι ισχύει

Οι ελεγκτές προχώρησαν στη σφράγιση του πρατηρίου, επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο άνω των 150.000 ευρώ και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και κάτοχό του με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...