Κι άλλοι Tesla Superchargers ανοίγουν για όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Tesla έχει αρχίσει σταδιακά να κάνει διαθέσιμους κάποιους φορτιστές της σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την κίνηση αυτή να επεκτείνεται σταδιακά σε όλο τον κόσμο.

  • -
  • -

Ακόμα περισσότεροι κάτοχοι ηλεκτρικών μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν μερικούς από τους φορτιστές τους φορτιστές που εγκαθιστά η ίδια η Tesla, δηλαδή εκείνους που ανήκουν στο δίκτυο των Superchargers.

Οι φορτιστές της αμερικανικής μάρκας είναι διάσημοι τόσο για την ταχύτητα φόρτισης που προσφέρουν η οποία είναι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων από 150 KW και πάνω, όσο και για την αξιοπιστία τους καθώς είναι λίγες οι φορές που βγαίνουν εκτός λειτουργίας ή εμφανίζουν ασυμβατότητες.

Πώς άρχισε η Tesla να ανοίγει τους Superchargers στο ευρύ κοινό;

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά από την Ευρώπη όπου είναι εκατοντάδες οι σταθμοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε κάτοχο ηλεκτρικού αυτοκινήτου και όχι μόνο εκείνους που έχουν κάποιο μοντέλο της εταιρείας του Elon Musk.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b40fc26a2b917a30b36ffc450f866db1.jpg

Πού άνοιξε τους φορτιστές της η Tesla για όλους;

Πλέον η Tesla εφαρμόζει την ίδια πολιτική και εκτός Ευρώπης, με τη διάθεση πέντε φορτιστών στην Αυστραλία για το ευρύ κοινό. Φυσικά οι φορτιστές που «άνοιξαν» για όλους τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι σε καίρια σημεία, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη διαθεσιμότητα θέσεων φόρτισης για όσους οδηγούν κάποιο εκ των Model S, 3, X και Y.

Δείτε ακόμα: Εμφύλιος των Tesla: Πώς τιμωρούν οι κάτοχοι όσους παρκάρουν στα Superchargers

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει το ίδιο και με άλλες περιοχές του πλανήτη, με εξαίρεση τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα. Το πρόβλημα σε αυτές τις δύο αγορές είναι ότι τα Tesla χρησιμοποιούν διαφορετικό βύσμα φόρτισης σε σχέση με όλα τα άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους αντάπτορας για να μπορέσει να γίνει κάτι αντίστοιχο και εκεί.

Όσον αφορά την Ελλάδα προς το παρόν το δίκτυο των Superchargers αποτελείται από τρία σημεία, στο Golden Hall, στο ΣΕΑ Ψαθόπυργου και στο ΣΕΑ Αταλάντης, ενώ υπό κατασκευή είναι το τέταρτο σημείο, λίγο έξω από τη Λάρισα. Η χρήση όλων των φορτιστών αυτή τη στιγμή είναι δωρεάν και προσφέρεται αποκλειστικά για τους κατόχους αυτοκινήτων της Tesla.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...