Τούρκος οδηγός «έφαγε» πρόστιμο 22.000 € στη Γερμανία - Δείτε τι παραβάσεις έκανε

Το πρόστιμο που επέβαλλε η γερμανική αστυνομία στον Τούρκο οδηγό είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί.

  • -
  • -

Στη Γερμανία δεν υπάρχουν περιθώρια για παραβάσεις. Οι Αρχές δεν δικαιολογούν το παραμικρό, επιβάλλοντας εξουθενωτικά πρόστιμα, ειδικά στους χειριστές φορτηγών. Τρανό παράδειγμα αυτό που συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Α6, στην περιοχή της Βαυαρίας.

Η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο, στον κόμβο Neuendettelsau, τον οδηγό ενός φορτηγού μεταφοράς εμπορευμάτων. Από την έρευνα, διαπιστώθηκε πως ο Τούρκος οδηγούσε χωρίς διάλλειμα για 33 συνεχόμενες ώρες, παρότι ο νόμος επιβάλλει να ξεκουράζεται για τουλάχιστον 45 λεπτά μετά από 4,5 οδήγησης.

tourkos

Επίσης, κατά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν ατασθαλίες στην τήρηση των νόμιμων διαδικασιών λειτουργίας του ταχογράφου  και το φορτηγό κινούνταν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου πάνω από το όριο ταχύτητας. Επιπλέον, δεν υπήρχε και η σφραγίδα της εταιρείας στην άδεια μεταφοράς.

Δεν φεύγει αν δεν πληρωθούν τα πρόστιμα

Έπειτα από όλες αυτές τις παραβάσεις, το φορτηγό μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο στάθμευσης. Η αστυνομία έβγαλε τα μπλοκάκια και ξεκίνησε να καταγράφει. Το συνολικό πρόστιμο που επιβλήθηκε έφτασε τα 22.000 ευρώ. Από αυτά, τα 4.000 € αφορούσαν τον οδηγό και τα υπόλοιπα 18.000 € τη μεταφορική εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Του κατάσχεσαν τη Lamborghini την ίδια μέρα που την αγόρασε!

Για να μπορέσει ο οδηγός και το φορτηγό να συνεχίσουν την πορεία τους, πρέπει πρώτα να εξοφληθούν όλα τα πρόστιμα, όπως ορίζει η γερμανική νομοθεσία.

Πηγή: trans.info/polizeimittelfranken

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...