Volkswagen Polo: Οι 3+1 εκδόσεις του δημοφιλούς supermini στην Ελλάδα

Είτε ψάχνεις για κάτι οικονομικό, είτε για κάτι με φυσικό αέριο, είτε για ένα hot-hatch 200+ ίππων, το Polo είναι η λύση!

  • -
  • -

To Volkswagen Polo αποτελεί σταθερή αξία στην κατηγορία των supermini, με το κοινό να αναγνωρίζει στο γερμανικό μοντέλο στοιχεία όπως η ποιότητα κατασκευής, οι σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και οι χώροι του. Ειδικά στην τελευταία και νεότερη γενιά του, χωροταξικά το Polo συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας. Το γερμανικό supermini διατίθεται και αυτό με τη σειρά του σε πληθώρα εκδόσεων και με διάφορα κινητήρια σύνολα, η απόδοση των οποίων κυμαίνεται από 95 έως και 207 ίππους.

Ποια έκδοση όμως είναι η ιδανική για σένα; Ψάχνεις κάτι οικονομικό από πλευράς απόκτησης ή κάτι το οποίο να προσφέρει μηδαμινό κόστος χρήσης; Από την άλλη μπορεί να είσαι φίλος των επιδόσεων. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις και όχι μόνο, το Volkswagen Polo έχει μία έκδοση που θα σου ταιριάξει. Πάμε να τις δούμε όμως πιο αναλυτικά.

polo

Polo 1.0 TSI 95 PS Life – Το value for money

Στην έκδοση με το υπερτροφοδοτούμενο 1.000άρι σύνολο των 95 ίππων και το βασικό πακέτο εξοπλισμού Life, το Volkswagen Polo βρίσκεται στην πιο value for money μορφή του, όντας παράλληλα και το φθηνότερο της γκάμας. Έχουμε ένα αποδοτικό σύνολο που καίει μόλις 5,2 lt/100 km, απαλλάσσεται από τα Τέλη Κυκλοφορίας χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων και συνδυάζεται με ένα αξιοπρεπές πακέτο εξοπλισμού. Το τελευταίο περιέχει στοιχεία όπως φώτα τεχνολογίας LED, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ψηφιακό πίνακα οργάνων και ζάντες αλουμινίου. Το κόστος; 22.350 €.
POLO

Δείτε ακόμη: Όλα τα Volkswagen χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

Polo 1.0 TSI 110 PS DSG Style – Το πλούσια εξοπλισμένο

Εάν ψάχνεις για ένα supermini που δεν θα του λείπει τίποτα τότε η συγκεκριμένη έκδοση είναι ιδανική. Εξοπλισμένη με το ισχυρότερο κινητήριο σύνολο της γκάμας του απλού Polo, συνδυάζει τις αξιοπρεπέστατες επιδόσεις με την άνεση του αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων. Παράλληλα το πλήρες πακέτο εξοπλισμού παρέχει πολυτέλειες όπως προβολείς IQ.Light LED Matrix, πακέτο ημιαυτόνομης οδήγησης για τον αυτοκινητόδρομο, αισθητήρες παρκαρίσματος, διζωνικό κλιματισμό και πολλά ακόμη. Η τιμή για την συγκεκριμένη έκδοση ορίζεται στις 28.550 €.

Polo 1.0 TGI 90 PS Life – Το εναλλακτικό και «πράσινο»

Εάν ψάχνεις για μία διαφορετική επιλογή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα καύσιμα όπως είναι η βενζίνη και το πετρέλαιο, τότε το Polo στην έκδοση με τον κινητήρα διπλού καυσίμου (CNG, βενζίνη) θα σου έρθει κουτί. Με μοτέρ 90 ίππων που μπορεί να κινηθεί με φυσικό αέριο αλλά και με βενζίνη, το κόστος χρήσης μειώνεται σημαντικά. Σε αυτό φυσικά συμβάλλουν και τα μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας. Το κόστος απόκτησης εδώ ορίζεται στις 23.950 €.

polo

Polo GTI 2.0 TSI 207 PS DSG – Το hot-hatch

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος και φυσικά δεν είναι άλλο από την κορυφαία έκδοση GTI, η οποία μάλιστα μόλις κατέφθασε ανανεωμένη στην χώρα μας. Το hot supermini της γερμανικής φίρμας εφοδιάζεται με τον 2.0 TSI κινητήρα, ο οποίος έχει ελαφρώς αυξημένη ισχύ, αγγίζοντας τους 207 ίππους και τα 320 Nm ροπή, ενώ συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Χάρη σε αυτά τα δύο στοιχεία τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε 6,5 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 240 km/h. Η τιμή του κορυφαίου Polo έχει οριστεί στις 37.350 €. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, ενώ με ένα κλικ εδώ θα δείτε την συγκριτική δοκιμή απέναντι στο Hyundai i20 N.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλη την γκάμα του Volkswagen Polo μαζί με τιμές, στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...