Η Αθήνα βγαίνει από το σκοτάδι – Φώτα LED στους δρόμους [video]

Περισσότερο φως και λιγότερη ενέργεια στους δρόμους της Αθήνας, μετά την τοποθέτηση λαμπτήρων LED σε όλους τους μεγάλους δρόμους.

  • -
  • -

Με τον τίτλο «η Αθήνα βγαίνει από το σκοτάδι», ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως σε όλους τους κεντρικούς άξονες της πόλης, από την Ιερά Οδό, έως την Πειραιώς και την Ακαδημίας, τοποθετήθηκαν νέας τεχνολογίας λάμπες LED, παρέχοντας επιπλέον φως και καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.

Τα φώτα LED συναντώνται σε περισσότερους από 25 μεγάλους δρόμους, ενώ, σταδιακά, θα μπουν σε κάθε γειτονιά και στενό της πόλης, προσφέροντας οικονομία και συγχρόνως, μετατρέποντας την Αθήνα σε μια πιο σύγχρονη και ασφαλή πόλη.

Διαβάστε επίσης: Αδειάζουν θέσεις πάρκινγκ στην Αθήνα– Απομάκρυναν 3.100 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Τα φώτα ελέγχονται πλήρως από ένα κέντρο ελέγχου με απομακρυσμένη τηλεδιαχείριση, δίνοντας τη δυνατότητα στους τεχνικούς να επέμβουν άμεσα όταν κάποιο από αυτά εμφανίσει δυσλειτουργία ή πρόβλημα. Όπως ανέφερε ο Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος, Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο έργο που πήρε χρόνο ώστε να σχεδιαστεί αλλά στην υλοποίηση του γεμίζει άπαντες με αισιοδοξία και περηφάνια αφού μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...