Τα… καταραμένα αυτοκίνητα που ξέμειναν στη Fukushima [video]

Καταδικασμένα στην καταστροφή και χωρίς καμία πιθανότητα να κυκλοφορήσουν ξανά, η Fukushima κρύβει μερικά θρυλικά διαμάντια της αυτοκίνησης.

  • -
  • -

Η βιβλική καταστροφή που σημειώθηκε στη Fukushima της Ιαπωνίας σχεδόν 12 χρόνια πριν, στις 11 Μαρτίου του 2011, δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα. Η πυρηνική έκρηξη απελευθέρωσε τόνους ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα και κατέστησε την ευρύτερη περιοχή ως ακατάλληλη για κατοικία. Οι δρόμοι της θυμίζουν σκηνές… αποκάλυψης και οι άνθρωποι που έμεναν εκεί έφυγαν βιαστικά, δίχως να κοιτάξουν πίσω, εγκαταλείποντας στο έλεός της ολόκληρη την περιουσία τους. Μέσα σε αυτή την πόλη-φάντασμα, υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα αυτοκίνητα που δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ ξανά.

Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα της Fukushima

Ένα πολύ ενδιαφέρον video μας δείχνει πλάνα από την εγκαταλελειμμένη πόλη. Σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα είναι παρατημένα στην τύχη τους. Ανάμεσα στα κοινά, θνητά αυτοκίνητα, υπάρχουν πολλά τετράτροχα διαμάντια από όλες τις αυτοκινητιστικές σχολές. Πολλά μοντέλα JDM (Japan Domestic Market) ιαπωνικών προδιαγραφών, ευρωπαϊκά πολυτελή οχήματα, αμερικάνικα επιβλητικά SUV και πολλά ακόμα μπορούν να βρεθούν εγκαταλελειμμένα.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, δεν πρόκειται να διασωθούν. Η ραδιενέργεια ενδέχεται να προκαλέσει σημαντική φθορά στο μέταλλο του οχήματος, συνεπώς ο σκελετός εύκολα χάνει τα απαραίτητα δομικά στοιχεία για να προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια.

Δείτε ακόμη: Πανάκριβα supercars σαπίζουν σε αποθήκες

Επίσης, το ραδιενεργό φορτίο πάνω από το όχημα είναι σχεδόν αδύνατο να εξαφανιστεί και να επιστρέψει στα υγιή για τον άνθρωπο επίπεδα, άρα δεν γίνεται να δοθεί ξανά για κυκλοφορία. Το επόμενο στάδιο είναι να καταστραφούν πλήρως, παίρνοντας τον δρόμο για το scrap

Για τους φίλους της αυτοκίνησης είναι ένα ιδιαίτερα στενάχωρο γεγονός, καθώς υπάρχουν πολλά μοντέλα που κάθε petrolhead θα ήθελε να έχει στο γκαράζ του. Στη διάρκεια του video βλέπουμε διάφορα Nissan, από Skyline R32 μέχρι 300 ZX, 240 SX και Silvia S15, ένα Mitsubishi Lancer Evo 7, ένα Honda S2000, ένα ιαπωνικών προδιαγραφών Subaru Impreza WRX STi (GRB) σε hatchback αμάξωμα, μια Porsche 911 Carrera 4 (964), μια Mercedes-Benz S-Class (W220) και πολλά ακόμη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...