Ανατροπή από τη Suzuki – Το Jimny γίνεται ηλεκτρικό

Το δημοφιλές off-road θα πωλείται στο μέλλον μόνο ως ηλεκτρικό. Η Suzuki ετοιμάζει 5 νέα EV μοντέλα για την Ευρώπη.

  • -
  • -

Στροφή προς την ηλεκτροκίνηση κάνει η Suzuki, ανακοινώνοντας το νέο της στρατηγικό πλάνο με χρονικό ορίζοντα έως το 2030. Σύμφωνα με αυτό, η ιαπωνική φίρμα θα λανσάρει μέχρι το τέλος της δεκαετίας στην Ευρώπη 5 καινούρια ηλεκτρικά μοντέλα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το Jimny, ένα αυτοκίνητο που στην πρόσφατη γενιά του ξεπέρασε κάθε προσδοκία από εμπορικής πλευράς.

ev

Στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Suzuki απεικονίζεται το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Jimny σε μαύρη σιλουέτα, όπως και τα υπόλοιπα 4. Όπως βλέπουμε, το off-road διατηρεί το τετραγωνισμένο του σχήμα και τις συμπαγείς διαστάσεις, έχοντας στρογγυλά φώτα και φωτιζόμενη γρίλια στη μάσκα. Η εταιρεία δεν ανέφερε το παραμικρό σχετικά με το ηλεκτρικό σύνολο του οχήματος, ούτε τον ακριβή χρόνο της παρουσίασής του.

Το 2024 το πρώτο ηλεκτρικό Suzuki

H πρεμιέρα των ηλεκτρικών Suzuki θα πραγματοποιηθεί την επόμενη κιόλας χρονιά, με ένα μοντέλο που ανήκει στα B-SUV. Το 2025 θα δούμε την έκδοση παραγωγής του eVX, ένα SUV μεγέθους αντίστοιχου του S-Cross με αυτονομία περίπου 550 km. Επίσης, εκτός από το EV Jimny θα υπάρξει ένα ακόμη SUV που ενδεχομένως να πρόκειται για την επόμενη γενιά του Vitara.

ev

Τέλος, τα υπάρξει κι ένα μικρότερο μοντέλο τύπου Ignis που τροφοδοτείται από ηλεκτρικό σύνολο, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση του νέου προγράμματος της ιαπωνικής φίρμας.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Αυτό είναι το πεντάθυρο Suzuki Jimny - Θα έρθει στην Ευρώπη;

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, η Suzuki στοχεύει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα να καλύπτουν το 80% της παραγωγής μέχρι το 2030 στην ευρωπαϊκή αγορά και το υπόλοιπο 20% να αντιπροσωπεύεται από υβριδικά. Για να το επιτύχει αυτό, θα επενδύσει 2,5 τρισ γιεν – 17 δισ ευρώ - σε εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων και μπαταριών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...