Τέλος για το μεγάλο αφεντικό της Toyota

Για πρώτη φορά στην Ιστορία, ένας άνθρωπος που δεν ανήκει στην οικογένεια Toyoda θα αναλάβει τα ηνία της ιαπωνικής εταιρείας. O εμβληματικός Akio Toyoda, παραιτήθηκε.

  • -
  • -

Μεγάλες αλλαγές επιφύλαξε η πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ομίλου Toyota Motor. Όπως έγινε γνωστό, από την 1η Απριλίου 2023, θα υπάρχουν ανακατατάξεις στα διοικητικά κλιμάκια της εταιρείας, με τον Akio Toyoda, τον άνθρωπο που διοικούσε τον παγκόσμιο κολοσσό για 14 ολόκληρα χρόνια, να παραιτείται.

toyoda

Ο 66χρονος Ιάπωνας, εγγονός του ιδρυτή της Toyota, θα παραδώσει τη θέση του CEO στον Koji Sato, επικεφαλής μέχρι πρότινος της Lexus και της Gazoo Racing. Ο κύριος Toyoda, φυσικά δεν θα αποχωρήσει από την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά θα αναλάβει έναν πιο εποπτικό ρόλο και ειδικότερα χρέη προέδρου, παραλαμβάνοντας από τον Takeshi Uchiyamada.

Γερά τα θεμέλια στην Toyota

O Akio Toyoda χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού όλων στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Από το 2009, οπότε και ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος, κατάφερε να εκτοξεύσει την Toyota Motor στην παγκόσμια αγορά και να την μετατρέψει στη Νο1 κατασκευάστρια αυτοκινήτων της υφηλίου. Όπως είπε και ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια έχτισε γερά θεμέλια και τώρα έφτασε η στιγμή να παραδώσει τη σκυτάλη σε μια νέα ομάδα, η οποία και θα αναλάβει τη μετάβαση της Toyota σε εταιρεία κινητικότητας.

toyoda

Διαβάστε επίσης: Οι 5 μεγαλύτερες αλλαγές στη νέα Toyota Corolla

Όσο και για τον νέο CEO, Koji Sato, θεωρείται το αγαπημένο παιδί του Akio Toyoda. Αυτός θα έχει τον ρόλο το καθοδηγητή από την 1η Απριλίου και την πορεία του ομίλου στους τομείς της συνδεσιμότητας, της αυτόνομης οδήγησης και της ηλεκτροκίνησης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...