Αυτοκίνητο leasing: Τι κάνω αν δεν με βολεύει και θέλω να το αλλάξω;

Οι ανάγκες αλλάζουν συχνά και ένα αυτοκίνητο μπορεί πλέον να μη μας καλύπτει. Τι γίνεται όμως αν το έχουμε στην κατοχή μας μέσω leasing; Μπορούμε να το αλλάξουμε ή πρέπει να περιμένουμε;

  • -
  • -

Η χρήση ενός αυτοκινήτου με leasing συνεπάγεται μια σειρά αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων. Ωστόσο, σε μερικές συγκεκριμένες καταστάσεις, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα από όσο… θα έπρεπε να είναι. Για παράδειγμα, αν κατά τη διάρκεια της μίσθωσης ενός συγκεκριμένου οχήματος, θελήσουμε να το αλλάξουμε για να αποκτήσουμε ένα άλλο επειδή προέκυψαν νέες ανάγκες και δεν μας καλύπτει πια, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά όρων που δυσκολεύουν τη διαδικασία. Μάλιστα, προβλέπεται ακόμη και… πέναλτι πρόωρης διακοπής του συμβολαίου.

Μπορώ να αλλάξω νωρίτερα ένα αυτοκίνητο leasing;

Κανονικά, οι περισσότερες εταιρείες leasing δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο. Θα πρέπει ο πελάτης να περιμένει μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του και να προχωρήσει εκ των υστέρων σε μια κίνηση αντικατάστασης του οχήματος, ή να αποφασίσει να διακόψει πρόωρα το συμβόλαιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συνήθως, οι εταιρείες leasing προβλέπουν ένα χρηματικό πέναλτι σε περίπτωση που ο πελάτης θέλει να ακυρώσει το συμβόλαιό του, ακόμη κι αν πρόκειται να υπογράψει ένα νέο.

Η FlexCar ωστόσο, απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία του leasing και το μεταμορφώνει σε... αυτό που θα έπρεπε να είναι. Πιο συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα αντικατάστασης του οχήματος όποτε θέλει ο πελάτης. Για παράδειγμα, αν κάποιος ξεκίνησε με τη μίσθωση ενός μοντέλου πόλης, αλλά στο διάστημα που μεσολάβησε, η οικογένειά του μεγάλωσε και προστέθηκαν νέα μέλη, μπορεί να επιστρέψει το αυτοκίνητο και να πάρει ένα μεγαλύτερο, με περισσότερους χώρους.

Το χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τη FlexCar είναι ότι ο πελάτης δεν δεσμεύεται σε ένα αυτοκίνητο όταν υπογράφει το συμβόλαιο. Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά, ότι μπορεί να αλλάζει αυτοκίνητα όποτε το θελήσει. Είτε επειδή έχει διαφορετικές ανάγκες, είτε επειδή θέλει να πάρει κάποιο άλλο. Το μοναδικό χαρακτηριστικό ευελιξίας που παρέχεται από την εταιρεία αποτυπώνεται και σε άλλα σημεία. Η FlexCar προσφέρει άμεση εξαγορά του αυτοκινήτου αν το θελήσει ο πελάτης της και δεν τον δεσμεύει με ελάχιστο χρονικό όριο μίσθωσης. Μπορεί να το γυρίσει πίσω ανά πάσα στιγμή και να διακοπεί το συμβόλαιο, χωρίς ποινές.

Γνωρίστε το leasing στην πιο ευέλικτη μορφή του με τη FlexCar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...