Λεφτά υπάρχουν: Ρεκόρ πωλήσεων για Bentley, Bugatti και Rolls-Royce

Υπάρχει τελικά κρίση στην παγκόσμια οικονομία ή όχι; Διότι, αυτό που συμβαίνει με τις υπερ-πολυτελείς μάρκες δεν έχει προηγούμενο.

  • -
  • -

Την στιγμή που η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας και οι προϋπολογισμοί των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο πιέζονται από τις πληθωριστικές πιέσεις, το ανφάν γκατέ της αυτοκινητιστικής σκηνής, μεγαλουργεί.

rr

Για τις Bentley, Bugatti και Rolls-Royce, το 2022 ήταν μια υπέροχη και ιδιαίτερα προσοδοφόρα χρονιά. Ούτε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ούτε τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ούτε η οικονομική κρίση, τους επηρέασε. Αντιθέτως, πούλησαν τόσα αυτοκίνητα και έβγαλαν τόσα χρήματα, όσο ποτέ άλλοτε.

Η Bentley, για πρώτη φορά στην ιστορία παρέδωσε σε πελάτες πάνω από 15.000 αυτοκίνητα. Οι εξατομικευμένες εκδόσεις της Mulliner και η Bentayga έτυχαν εξαιρετικής αποδοχής σε όλο τον κόσμο, με την Αμερική να παραμένει η μεγαλύτερη αγορά των Βρετανών. Πολύ καλά τα πήγε και η Flying Spur, το καλύτερο πολυτελές τετράθυρο grand tourer, με τα 2/3 των οχημάτων να είναι υβριδικά.

rr

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των παγκόσμιων πωλήσεων, ο Adrian Hallmark, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley Motors, δήλωσε: «Σε μια ακόμα χρονιά απρόβλεπτων συνθηκών, η εταιρία ξεπέρασε σημαντικά προβλήματα και επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα, για να σημειώσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ πωλήσεων. Αυτό υπογραμμίζει τη δύναμη του ονόματός μας, την κατασκευαστική μας ανωτερότητα και την ισχυρή ζήτηση για τα μοντέλα μας σε όλες τις αγορές του κόσμου».

Τόσες Rolls-Royce δεν έχουν πουληθεί ποτέ ξανά

Για τη Bugatti, μια εταιρεία που πουλάει συγκεκριμένα hypercar κάθε χρόνο, το 2022, ήταν επίσης ένα έτος ρεκόρ. Για πρώτη φορά, η γαλλική φίρμα παρέδωσε 80 αυτοκίνητα, ολοκληρώνοντας παράλληλα την παραγωγή 400 μονάδων της Chiron αλλά και την κατασκευή όλων των αντιτύπων της ακριβοθώρητης Centodieci.

rr

Όσο για την περιπόθητη Rolls-Royce, η πορεία το περσινό έτος ήταν αξιοζήλευτη. Μεγιστάνες, βασιλιάδες και πάμπλουτοι επιχειρηματίες, έδωσαν αμέτρητα χρήματα για να αποκτήσουν μια εκ των Cullinan, Phantom, Wraith και Ghost και να τις εξατομικεύσουν σύμφωνα με τις προσωπικές τους επιθυμίες, μέσω του τμήματος εξατομίκευσης Bespoke.

Δείτε ακόμη τη Rolls-Royce των 75 εκατ. δολαρίων

rr

Η ιστορική μάρκα πούλησε συνολικά 6,021 ονειρικά αυτοκίνητα, αριθμός που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ ξανά στα 118 χρόνια της εμπορικής της πορείας. Οι ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη αγορά για τη RR, με τη Μέση Ανατολή και την Ασία να ακολουθούν. Στην Ευρώπη, οι Γερμανοί έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στις λιμουζίνες της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αποδεικνύοντας πως λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...