Νέα Toyota Corolla: Οι τιμές στην Ελλάδα – Πότε ξεκινούν οι παραδόσεις

Η νέα Corolla με τεχνολογία Hybrid Electric, προηγμένα ψηφιακά μέσα και την κορυφαία ασφάλεια στην κατηγορία, ξεκινά την εμπορική πορεία στη χώρα μας. Δείτε αναλυτικά τιμές και την ημέρα που ανοίγουν οι παραγγελίες.

  • -
  • -

Λίγα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να έχουν θέσει τα θεμέλια για μια επιτυχημένη πορεία καλύτερα από την Toyota Corolla, ένα μοντέλο που έχει πουλήσει περισσότερα οχήματα σε όλο τον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο, με πάνω από 50 εκ. μονάδες. Στη νέα γενιά, το αυτοκίνητο είναι πιο σύγχρονο, δυναμικό και ολοκληρωμένο, με τους υποψηφίους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των αμαξωμάτων Corolla Hatchback, Touring Sports και Sedan.

corolla

Κάθε τύπος αμαξώματος έχει τη δική του εμφάνιση και απήχηση. Οι επιλογές εξωτερικών χρωμάτων περιλαμβάνουν τρεις νέους χρωματισμούς εμπνευσμένους από τις τρέχουσες τάσεις στην αρχιτεκτονική, την προϊοντική σχεδίαση και τη μόδα. Για το εσωτερικό, το στυλ είναι πιο μοντέρνο και premium με νέα γραφικά, ταπετσαρίες και ανάγλυφα μοτίβα που προσθέτουν τρισδιάστατο βάθος και οπτική γοητεία στις ταπετσαρίες, τις επιφάνειες και τα φινιρίσματα.

Με 140 και 196 ίππους

Η νέα Corolla ενσωματώνει την πέμπτη γενιά του κορυφαίου Full Hybrid Electric συστήματος της Toyota. Όπως και στο τρέχον μοντέλο, διατίθενται με κινητήρες 1,8 και 2,0 lt. Η συνολική ισχύς από το μηχανικό σύνολο του 1,8 lt αυξήθηκε κατά +18 ίππους στα 140 hp, μειώνοντας κατά 1,7 δευτ. τον χρόνο της επιτάχυνσης 0-100 km/h που επιτυγχάνεται σε 9,2 δευτερόλεπτα. Παρά την αυξημένη απόδοση, οι εκπομπές CO2 παραμείνουν οι χαμηλότερες στην κατηγορία με μόλις 104 g/km, εξασφαλίζοντας μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ενώ η κατανάλωση παραμένει επίσης η κορυφαία στην κατηγορία με 4,6 lt/100km. Το δίλιτρο από την άλλη, αποδίδει 196 hp (+12hp) με τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 km/h να φτάνει πλέον στα 7,5 δευτερόλεπτα. Οι τιμές εκπομπών CO2 σε συνδυασμένο κύκλο έχουν μειωθεί στα 102 g/km, όπως και η κατανάλωση, στα 4,5 lt/100km.

corolla

Οθόνες 10,5 και 12,3 ιντσών στάνταρ

Το σημαντικά αναβαθμισμένο εσωτερικό της Corolla, σχεδιάστηκε με στόχο τη διαισθητική εμπειρία χρήστη, καθώς και τη μελλοντική συμβατότητα ώστε να μπορούν να εισάγονται απρόσκοπτα νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις με over-the-air ενημερώσεις. Η μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων 10,5” παρουσιάζει γραφικά με υψηλή ευκρίνεια και διαθέτει αντιθαμβωτική επιφάνεια, εξασφαλίζοντας άριστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Η οθόνη του οδηγού έχει επίσης μετασχηματιστεί σε έναν πλήρως νέο πίνακα οργάνων 12,3”, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία, που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του οδηγού σε τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις: Casual, Smart, Sport και Tough.

corolla

Το Corolla προσφέρει στον βασικό του εξοπλισμό το Τoyota Smart Connect 10,5’’ και τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ σε όλες τις εκδόσεις Hatchback και Τouring Sports, και στο Sedan από την έκδοση Active Plus. Στάνταρ, είναι επίσης, οι συνδεδεμένες υπηρεσίες για τέσσερα χρόνια, παρέχοντας πρόσβαση σε “always on” πλοήγηση μέσω cloud και πληροφορίες κυκλοφορίας και ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο.

Επιπρόσθετα, ο οδηγός μπορεί να κάνει χρήση ενός νέου, ενσωματωμένου φωνητικού συστήματος που αναγνωρίζει αιτήματα σε φυσική γλώσσα ομιλίας για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων ή λειτουργιών του οχήματος, όπως το άνοιγμα ή το κλείσιμο των παραθύρων.

Από πλευράς ασφαλείας, ξεχωρίζει το πακέτο Toyota Safety Sense, το οποίο περιλαμβάνει νέες λειτουργίες για την υποστήριξη του οδηγού σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα σεναρίων οδήγησης και μάλιστα στον βασικό εξοπλισμό. Με νέα κάμερα και αισθητήρα ραντάρ κυμάτων χιλιοστού ενισχύει το εύρος και την ικανότητα ανίχνευσης, κάνοντας την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία όλων των επιβατών του οχήματος και των άλλων χρηστών των δρόμων.

corolla

Οι νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν την καταστολή επιτάχυνσης σε χαμηλή ταχύτητα, που αντιδρά στην ξαφνική χρήση του γκαζιού όταν το όχημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, την υποστήριξη αποφυγής σύγκρουσης, που παρέχει προστασία όταν το όχημα στρίβει σε μία διασταύρωση, την υποβοήθηση διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης, η οποία μπορεί τώρα να αντιδρά και σε οχήματα που έρχονται, καθώς και το σύστημα αποφυγής πλευρικής σύγκρουσης και μείωσης ταχύτητας στροφής. Επίσης το νέο σύστημα υπενθύμισης πίσω θέσεων θα ειδοποιήσει τον οδηγό πριν φύγει από το αυτοκίνητό του ότι ίσως να χρειαστεί να ελέγξει εάν έχει αφήσει κάτι στα πίσω καθίσματα, ενώ το σύστημα διακοπής οδήγησης σε έκτακτη ανάγκη ακινητοποιεί το όχημα στην άκρη της λωρίδας του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. ο οδηγός έχει χάσει τις αισθήσεις του).

Πόσο κοστίζει η νέα Corolla

Φυσικά, η Toyota Corolla προσφέρεται και σε έκδοση GR Sport, με ακόμη πιο σπορ εμφάνιση, χάρη στο αεροδυναμικό πακέτο, τις νέας σχεδίασης machined-faced ζάντες αλουμινίου 18”, το λογότυπο GR, τα σπορτίφ καθίσματα και τα ιδιαίτερα φινιρίσματα.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές της νέας Toyota Corolla Cross στην Ελλάδα

corolla

Με την επιλογή τριών τύπων αμαξώματος Hatchback, Touring Sports και Sedan, η Toyota προσφέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις ατομικές ανάγκες άνεσης και πρακτικότητας του κάθε πελάτη. Από το πιο πρακτικό και προσιτό Corolla Sedan έως τα πιο οδηγοκεντρικά Corolla Hatchback και Corolla Touring Sports, όποια κι αν είναι η επιλογή του πελάτη, η πιο ισχυρή σχέση αξίας τιμής στην κατηγορία είναι αδιαμφισβήτητη.

Οι παραγγελίες ξεκινούν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Μάρτιο. Οι τιμές ξεκινούν στην Ελλάδα από 21.170 €.

Αναλυτικά οι τιμές:

Corolla 5d

  • 1.8 140 PS Hybrid CVT Active Plus: 28.470 €
  • 1.8 140 PS Hybrid CVT Style: 30.270 €
  • 1.8 140 PS Hybrid CVT GR Sport: 30.970 €
  • 1.8 140 PS Hybrid CVT GR Sport Bi-tone: 31.950 €
  • 1.8 140 PS Hybrid CVT Black Edition: 31.250 €
  • 2.0 196 PS Hybrid CVT Black Edition: 33.750 €
  • 2.0 196 PS Hybrid CVT GR Sport Bi-tone: 34.450 €

 

Corolla Touring Sports

  • 1.8 140 PS Hybrid CVT Active Plus: 30.770 €
  • 1.8 140 PS Hybrid CVT Style: 32.570 €
  • 2.0 196 PS Hybrid CVT Active Plus: 33.270 €
  • 2.0 196 PS Hybrid CVT Style: 35.070 €
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...