Suzuki: Έτοιμο το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV - Πότε έρχεται

Η Suzuki παρουσίασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της έστω και σε πρωτότυπη μορφή. Ποια όμως είναι τα χαρακτηριστικά του και πότε το αναμένουμε στην αγορά;

  • -
  • -

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Auto 2023 στο Δελχί της Ινδίας, η Suzuki αποκάλυψε το πρωτότυπο eVX, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που ανήκει στην κατηγορία των compact SUV και αποτελεί προπομπό του επόμενου αυτοκινήτου παραγωγής, που θα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις παγκόσμιες αγορές από το 2025 κι έπειτα.

evx

Η εταιρεία κάνει λόγο για ένα μοντέλο που συνδυάζει το ισχυρό DNA 4X4 της μάρκας με τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων. Διακρίνεται για το δυναμικό και μοντέρνο σχήμα του, την περιπετειώδη εμφάνιση και τους μυώδεις θόλους των τροχών. Από πλευράς διαστάσεων, είναι μεγαλύτερο από το Vitara, με το μήκος να αγγίζει τα 4,3 μέτρα, το πλάτος το 1,8μ. και το ύψος το 1,6μ.

Αυτονομία 550 km για το ηλεκτρικό SUV της Suzuki

Η μπαταρία του concept είναι χωρητικότητας 60 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία περίπου 550 km με μια πλήρη φόρτιση. Για το ηλεκτρικό σύνολο δεν υπάρχουν πληροφορίες, με τον πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, Toshihiro Suzuki, να δηλώνει στο πλαίσιο της παρουσίασης πως, περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω.

evx

Διαβάστε επίσης: Ποιο Suzuki SUV αποκτά ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3” από το 2023;

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, η Suzuki, μόλις πρόσφατα, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Inmotive από τον Καναδά. Οι δύο εταιρείες θα εργαστούν στην εξέλιξη ενός νέου κιβωτίου ταχυτήτων δύο σχέσεων για ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά Suzuki EV. Το αν αυτό το κιβώτιο ταχυτήτων θα τοποθετηθεί στην έκδοση παραγωγής του concept eVX, μένει να φανεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...