Mazda: Επιστροφή του θρυλικού περιστροφικού κινητήρα

Η ώρα της επιστροφής έφτασε για τον μυθικό περιστροφικό κινητήρα της Mazda, τον Wankel, που γνωρίσαμε σε μοντέλα όπως τα RX-7 και RX-8. Πώς θα έρθει ξανά στο προσκήνιο;

  • -
  • -

Ο περιστροφικός κινητήρας ή πιο γνωστός με το όνομα Wankel, αποτελεί έναν θρύλο στην ιστορία της Mazda. Τα δύο πιο γνωστά μοντέλα στα οποία χρησιμοποιήθηκε είναι τα RX-7 και RX-8, τα οποία κατάφεραν να μπουν στο πάνθεον της ιστορίας της αυτοκίνησης, με πολλούς φίλους της μάρκας να τα ονειρεύονται για χρόνια. Τώρα η ιαπωνική μάρκα είναι έτοιμη να ανακοινώσει την αναβίωση του κινητήρα του οποίου την εξέλιξη δεν παράτησε ποτέ, παρά το γεγονός ότι δεν τον τοποθετούσε σε κάποιο μοντέλο. Για τη σχετική ανακοίνωση δημιούργησε κι ένα πολύ ενδιαφέρον σήμα, στο οποίο συνδυάζεται το χαρακτηριστικό σχήμα του Wankel με το γράμμα e στο εσωτερικό του κύκλου. Το τελευταίο είναι αντιπροσωπευτικό της ηλεκτρικής εποχής στην οποία μπαίνουμε.

Πιστή στην προσέγγιση πολλαπλών λύσεων όσον αφορά τις παγκόσμιες προκλήσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η Mazda θα παρουσιάσει μια νέα επιλογή κινητήρων για το MX-30 στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών 2023. Διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από την άνοιξη του τρέχοντος έτους, το μοναδικό plug-in υβριδικό σύστημα κινητήρα και μετάδοσης του compact crossover της Mazda θα διαθέτει μια ηλεκτρική γεννήτρια που τροφοδοτείται από έναν πρόσφατα αναπτυγμένο περιστροφικό κινητήρα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mazda CX-60 PHEV: Το κλειδί της αρμονίας

Το νέο μοντέλο MX-30 θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της Mazda στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών στις 13 Ιανουαρίου 2023, ενώ η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. ώρα Ελλάδος.

Ο νέος περιστροφικός κινητήρας συμβάλει στην επίτευξη του πρωταρχικού σκοπού της μάρκας. Ως πρωταρχικό σκοπό η Mazda ορίζει το να συνεισφέρει στη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος, προσφέροντας μια απολαυστική και ευχάριστη οδηγική εμπειρία μέσα από όλα τα οχήματά της και να δημιουργεί ξεχωριστούς δεσμούς με τους πελάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...