Μπορεί ένα Tesla να κινηθεί αυτόνομα στο χιόνι; [video]

Ένα από τα πιο διάσημα χαρακτηριστικά των Tesla είναι τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης, όμως τι γίνεται όταν χιονίσει; Δουλεύουν τα συστήματα ή τα «βρίσκουν σκούρα»;

  • -
  • -

Το Full Self-Driving (FSD), δηλαδή η ικανότητα κίνησης σχεδόν αυτόνομα είναι για πολλούς βασικός λόγος ώστε να προχωρήσουν στην αγορά ενός Tesla έναντι ηλεκτρικών μοντέλων που κατασκευάζονται από κάποια άλλη μάρκα.

Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις ένα Tesla να αναλαμβάνει μόνο του να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να κινηθεί στον δρόμο, ειδικά σε αστικό περιβάλλον όπου οι αστάθμητοι παράγοντες είναι πολύ περισσότεροι. Τι γίνεται όμως αν χιονίσει; Πώς αντιδρά το σύστημα της αμερικανικής μάρκας;

Ένα βασικό «τρικ» που χρησιμοποιεί το FSD για να μπορεί να κινεί αυτόνομα το αυτοκίνητο είναι το «διάβασμα» των διαχωριστικών γραμμών που υπάρχουν στο οδόστρωμα. Αυτό σημαίνει πως όταν το οδόστρωμα είναι χιονισμένο, η κάμερα δεν μπορεί να δει τίποτα. Σίγουρα μπορεί ακόμα να εντοπίσει άλλα αυτοκίνητα, οδική σήμανση, κτίρια, φανάρια, ακόμα και πεζούς ή ποδήλατα, όμως χωρίς οπτική επαφή με τη διαχωριστική γραμμή, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

2-tesla-fsd-full-self-driving-xioni-detroit

Αυτό ακριβώς μπορούμε να δούμε στο video που ακολουθεί, το οποίο ανέβηκε στο κανάλι Detroit Tesla. Το video γυρίστηκε τις ημέρες που στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρχαν πάρα πολύ έντονα φαινόμενα χιονόπτωσης και χαμηλών θερμοκρασιών, οπότε ο δρόμος είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό καλυμμένος με χιόνι, ακόμα και σε σημεία που έχουν περάσει τα μηχανήματα καθαρισμού.

Δείτε ακόμαΠόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει ένα Tesla με 0% μπαταρία; [video]

Στο μεγαλύτερο μέρος του video το Tesla δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα ή δυσκολεύεται πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να απαιτείται συνεχώς η παρέμβαση του οδηγού για τη διόρθωση της πορείας.

Σίγουρα η αυτόνομη οδήγηση είναι το μέλλον, ειδικά σε φυσιολογικές συνθήκες, όμως αργεί πάρα πολύ η μέρα που θα μπορεί να κινηθεί παντού ένα αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...