Πρόστιμο εκατομμυρίων για την Tesla! Πού και γιατί;

Πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ δέχτηκε η Tesla, καθώς θεωρήθηκε ότι οι εκτιμήσεις που ανέφερε στους υποψήφιους αγοραστές ήταν υπερβολικά αισιόδοξες.

  • -
  • -

Συχνά η Tesla βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τα εντυπωσιακά νούμερα που ανακοινώνει, τα οποία μπορεί να αφορούν διαφορετικούς τομείς των αυτοκινήτων της όπως η αυτονομία που μπορούν να προσφέρουν με μία φόρτιση, η μέγιστη ταχύτητα φόρτισης που μπορούν να επιτύχουν ή ακόμα και τον χρόνο που χρειάζονται για να επιταχύνουν από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h.

Σε αυτά τα νούμερα αντέδρασαν οι ρυθμιστικές Αρχές της Νότιας Κορέας, οι οποίες αποφάσισαν να επιβάλουν πρόστιμο 2,8 δισεκατομμυρίων γουόν (λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ) στην αμερικανική μάρκα.

Η αιτιολογία για το πρόστιμο ήταν ότι οι ανακοινώσεις της Tesla αποτελούν παραπλανητική διαφήμιση, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b072e82cd689e40e3b723021d6d2dd5e.jpg

Η αιτιολογία για το πρόστιμο στην Tesla

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνοδεύει το πρόστιμο η Tesla ήταν υπερβολικά αισιόδοξη σχετικά με «την αυτονομία των αυτοκινήτων της με μία μόνο φόρτιση, την οικονομία που προσφέρουν σε σχέση με τα βενζινοκίνητα οχήματα, καθώς και τις επιδόσεις των Superchargers της» στον ιστότοπο λιανικής της στην κορεατική αγορά από τα τέλη του 2019 έως τις αρχές του 2022.

Δείτε ακόμα: 71χρονος οδηγός Ferrari σκοτώθηκε για να μην τον περάσει Tesla

Τι πρέπει να κάνει η Tesla

Η έρευνα των κορεατικών Αρχών ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. Κατόπιν αυτής ζητήθηκε από την Tesla να προσθέσει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης στον κορεατικό ιστότοπό της, μήνυμα το οποίο δε βλέπουμε στις σελίδες άλλων χωρών. Όπως μπορούμε να δούμε στην εικόνα που ακολουθεί, κάτω από τις προδιαγραφές του Model 3 αναφέρεται ότι η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να επηρεαστεί από τον καιρό και το στυλ οδήγησης, αν και δεν ξεκαθαρίζεται πόσο. Η εκτίμηση, ωστόσο, των κορεατικών Αρχών είναι ότι η αυτονομία μπορεί να μειωθεί έως και 51% σε κρύο καιρό συγκριτικά με τους ισχυριζόμενους αριθμούς.

tesla-model-3-korea

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...