Επιτέλους! Οι τιμές των μεταχειρισμένων Tesla άρχισαν να πέφτουν

Η αναμονή για την παράδοση των νέων Tesla και η υπερβολική ζήτηση, είχε οδηγήσει στην εκτόξευση τιμών των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση σε όλες τις αγορές που είναι διαθέσιμα. Το γενικότερο πρόβλημα στην παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας και η μεγάλη αναμονή για την παραλαβή νέων αυτοκινήτων, όμως, δεν άφησε ανεπηρέαστη την Tesla. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση, οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να περιμένουν μήνες για να φτάσει στα χέρια τους το καινούργιο τους όχημα, ακόμα και στην αγορά των ΗΠΑ.

Για αυτό και μερικά… επιχειρηματικά δαιμόνια, έβαζαν προς πώληση τα μεταχειρισμένα Tesla τους σε τιμές ακόμη και υψηλότερες από τα καινούργια, πατώντας πάνω στην άμεση διαθεσιμότητα. Κάποιοι οικονομικά ευκατάστατοι που δεν ήθελαν να περιμένουν μήνες ολόκληρους, αγόραζαν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Edmunds, τον περασμένο Ιούλιο η μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου Tesla ήταν 67.297 δολάρια.

Επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο, το 1/3 των προς πώληση Tesla ήταν μοντέλα του 2022, άρα πολλοί ήταν εκείνοι που εκμεταλλευόντουσαν την κατάσταση της αυξημένης αναμονής για να βγάλουν χρήματα, πουλώντας ολοκαίνουργια ηλεκτρικά μοντέλα. Ο Νοέμβριος ωστόσο, έφερε σημαντική πτώση τιμών στα μεταχειρισμένα Tesla.

Δείτε ακόμη: Η Tesla «ρίχνει άκυρο» στους αναξιόπιστους φορτιστές

Τα ίδια στοιχεία (Edmunds) δείχνουν ότι ο ενδέκατος μήνας του έτους έριξε τη μέση τιμή των Tesla στα 55.754 δολάρια, νούμερο σημαντικά μικρότερο σε σύγκριση με λίγο καιρό πριν. Αυτό προέκυψε από τη μερική αποκατάσταση του προβλήματος παραγωγής και τη μικρότερη περίοδο αναμονής για τους αγοραστές των νέων Tesla.

Επίσης, η εταιρεία συνόδευσε τα νέα μοντέλα της με διάφορες προσφορές που έκαναν πιο δελεαστική την παραγγελία ενός νέου. Κάπως έτσι ήρθε ισορροπία στην αγορά και οι πωλητές μεταχειρισμένων, οι οποίοι ζήταγαν κυριολεκτικά… όσα τους έλειπαν, έριξαν νερό στο κρασί τους. Το μοντέλο με το οποίο είχε ξεφύγει η κατάσταση ήταν το Tesla Model Y, καθώς η ζήτηση για το μικρότερο SUV της γκάμας ήταν αυξημένη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...