Η τιμή του Volvo EX90 στην Ελλάδα

Το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό SUV της Volvo, το κορυφαίο και πιο προηγμένο μοντέλο των Σουηδών, είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στη χώρα μας.

  • -
  • -

Η Volvo ανακοίνωσε πως το EX90, ο ηλεκτρικός διάδοχος του XC90 ξεκίνησε την εμπορική του διάθεση στην ελληνική αγορά. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV με τα premium χαρακτηριστικά και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες προσφέρεται στην έκδοση Twin Motor με τους 408 HP και τα 770 Nm ροπής, καθώς και στην πανίσχυρη Twin Motor Performance απόδοσης 517 HP και 910 Nm.

ex90

Οι επιδόσεις του EX90 είναι ισάξιες ενός καθαρόαιμου supercar, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να επιτυγχάνονται σε μόλις 5,9 sec για τη βασική έκδοση και σε 4,9 sec για την κορυφαία. Αμφότερες, φέρουν κιβώτιο μονής ταχύτητας Shift-by-wire και έχουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης, λόγω των δύο μοτέρ στους άξονες.

Το νέο Volvo EX90 είναι οικογενειακών προδιαγραφών, με κορυφαίους χώρους και δυνατότητα φιλοξενίας έως 7 επιβατών. Εφοδιάζεται με μπαταρία των 111 kWh και η αυτονομία ανέρχεται στα 585 και 580 km αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρότυπο ρεαλιστικών μετρήσεων WLTP. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η διαδικασία φόρτισης 10-80% διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά σε ανάλογο ταχυφορτιστή.

ex90

Ο βασικός εξοπλισμός του μοντέλου είναι εντυπωσιακός, περιλαμβάνοντας από προβολείς pixel LED, έως ηχοσύστημα Premium Sound By Bose και το καινοτόμο LiDAR που λειτουργεί συνδυαστικά με 8 κάμερες, 5 ραντάρ και 16 αισθητήρες υπερήχων, ώστε να παρέχει μια υψηλής ακριβείας εικόνα 360° του περιβάλλοντος χώρου σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το νέο Volvo EX90

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν – στάνταρ όλα - οι ψηφιακές οθόνες τελευταίας γενιάς, η ασύρματη φόρτιση, η δυνατότητας σύνδεσης με 5G, τα ηλεκτρικά καθίσματα με λειτουργία μασάζ, το σύστημα κλιματισμού 4 ζωνών με αισθητήρα υγρασίας, η τεχνολογία phone key για κλείδωμα και ξεκλείδωμα από το smartphone, η ενεργή αερανάρτηση, η πανοραμική οροφή και δεκάδες ακόμη ηλεκτρικές ευκολίες και συστήματα ασφάλειας.

ex90

Πάνω από 115.000 ευρώ η τιμή

Ένα τόσο προηγμένο αυτοκίνητο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με τέτοια ισχύ και αυτονομία, αλλά και πλουσιότατο βασικό εξοπλισμό δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι φθηνό. Η Volvo όρισε ως τιμή εκκίνησης του νέου EX90 τα 115.258 € στην έκδοση Twin Motor και τα 120.590 € στην Twin Motor Performance.

ex90

Το μοντέλο συνοδεύεται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση ή 100.000 km και εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για την μπαταρία. Επίσης, παρέχεται δωρεάν οδική βοήθεια για 5 χρόνια. Πατήστε εδώ για να διαμορφώσετε το EX90

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...