Jeep Avenger: Τι τιμή θα έχει στην Ελλάδα το μικρό crossover

Το Avenger αποτελεί τη νεότερη άφιξη στην γκάμα της Jeep, ενώ σύντομα αναμένεται να το δούμε και στη χώρα μας. Ποια θα είναι η τιμή του;

  • -
  • -

Το Jeep Avenger είναι το νεότερο μοντέλο της αμερικανικής μάρκας, αλλά και το πρώτο που διατίθεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η στιγμή που θα το δούμε και στη χώρα μας δεν είναι πολύ μακριά, κάτι που γεννά το ερώτημα ποιες θα είναι οι τιμές στις οποίες θα διατίθεται.

Το ολοκαίνουριο μοντέλο των Αμερικανών θα διατίθεται με δύο κινητήρια σύνολα, ένα θερμικό και ένα αμιγώς ηλεκτρικό. Το πρώτο αφορά βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με ισχύ 100 ίππων. Η ροπή αυτού του μοτέρ σε άλλα μοντέλα του ομίλου Stellantis είναι στα 205 Nm, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει και σε αυτή την περίπτωση. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι χειροκίνητο.

Εκτός από το σύνολο των 1,2 λίτρων το Avenger διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον μπροστά άξονα και αποδίδει 156 και 260 Nm ροπής. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 54 KWh και η αυτονομία αγγίζει τα 392 km.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3134a8cb40a43abf0376d39f9c7b1567.jpg

Πόσο κάνει το Avenger στο εξωτερικό;

Προς το παρόν το Avenger δε διατίθεται στη χώρα μας αλλά η εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Σε αυτές το πρώτο διάστημα θα διατίθεται σε μία ειδική έκδοση η οποία ονομάζεται 1st Edition. Στην Ιταλία η τιμή για τη βενζινοκίνητη έκδοση ξεκινά από τα 26.900 ευρώ και για την αμιγώς ηλεκτρική από τα 39.500 ευρώ. Στην Ισπανία το βενζινοκίνητο Avenger κοστίζει 25.900 ευρώ, ενώ η τιμή για το ηλεκτρικό είναι ίδια με της Ιταλίας.

Δείτε ακόμα: Τεράστια ζήτηση για το Jeep Avenger! Πόσες παραγγελίες έγιναν ήδη;

Πόσο θα κάνει όταν έρθει Ελλάδα - εκτίμηση

Για να κάνουμε μια εκτίμηση των τιμών που θα έχει το Avenger όταν έρθει στην ελληνική αγορά, μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές κάποιου άλλου μοντέλου ανάμεσα στη δική μας χώρα, την Ιταλία και την Ισπανία, με το κοντινότερο όσον αφορά το μέγεθος να είναι το Renegade.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8c45ff046f6e0d564db6dc1ebf77382b.jpg

Στην Ιταλία το υβριδικό Renegade κοστίζει 33.100 ευρώ, στην Ισπανία 32.100 ευρώ και στην Ελλάδα 27.877 ευρώ. Αντίστοιχα, το υβριδικό Compass στην Ιταλία κοστίζει 37.501 ευρώ, στην Ισπανία 39.775 ευρώ και στην Ελλάδα 33.277 ευρώ. Βλέπουμε ότι η Jeep πουλάει τα μοντέλα της σημαντικά πιο φτηνά στην ελληνική αγορά. Με βάση τα παραπάνω περιμένουμε η τιμή του Jeep Avenger να είναι χαμηλότερη από εκείνη στην Ισπανία και την Ιταλία. Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι στη χώρα μας θα έρθει μόνο η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...