Ford Kuga: Πώς έγινε το best-seller οικογενειακό SUV στην Ελλάδα;

Το Kuga βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην ελληνική αγορά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2022.

  • -
  • -

Το νέο Ford Kuga είναι ένα πολυτάλαντο SUV που όχι άδικα συνεχίζει να κερδίζει την αμέριστη εμπιστοσύνη των πελατών, όχι μόνο στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και στην ελληνική αγορά, προτάσσοντας μία από τις πιο ολοκληρωμένες γκάμες εκδόσεων, σε συνδυασμό με μοναδικά πλεονεκτήματα και αρετές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τα οποία εμπνέουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε κάθε μετακίνηση.

kuga

Η αδιαμφισβήτητη πρωτιά του σε πωλήσεις στον εμπορικό στίβο της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία D-SUV για την περίοδο «Ιανουάριος-Οκτώβριος 2022», και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο (επίσημα στοιχεία πωλήσεων: ΣΕΑΑ) δεν αποτελεί παρά το επιστέγασμα τόσο των κορυφαίων δυνατοτήτων του όσο και της προσήλωσης της Ford στην κατασκευή προηγμένων SUV με high-tech τεχνολογίες που καθιστούν την οδήγηση ακόμα πιο άνετη και απολαυστική.

kuga

Με βάση τα στοιχεία, το 10μηνο του έτους, πουλήθηκαν στη χώρα μας 539 μονάδες του Kuga, με το μερίδιο αγοράς να αγγίζει το 11,9%. Στη δεύτερη θέση φιγουράρει το Toyota RAV4 με 408 μονάδες, ενώ τρίτη είναι η Mercedes GLC με 397 ταξινομήσεις.

Οι κινητήρες του Ford Kuga

Το best seller D-SUV είναι διαθέσιμο στη χώρα μας και με τον κορυφαίο στην κατηγορία EcoBoost βενζινοκινητήρα 1.5 lt, ο οποίος προσφέρει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό αποδοτικότητας και επιδόσεων χρησιμοποιώντας άμεσο ψεκασμό καυσίμου και υπερτροφοδότη τελευταίας γενιάς.

kuga

Στην κορυφή της πυραμίδας εκδόσεων του νέου Kuga βρίσκεται η έκδοση PHEV. Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης συνδυάζει ιδανικά εδώ έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 lt. που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson για μέγιστη οικονομία, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, καθώς και μια συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 14,4 kWh. Η μέγιστη ισχύς της προηγμένης μονάδας κίνησης ανέρχεται στους 225 ίππους, με το νέο Kuga Plug-In Hybrid να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 64 km (WLTP), κατανάλωση καυσίμου από μόλις 1,2 lt/100 km και εκπομπές CO2 από 22 g/km.

Δείτε εδώ τη δοκιμή του Ford Kuga PHEV

Εκτός από οικονομία και απαράμιλλες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες, το Kuga Plug-in Hybrid προσφέρει τα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες, με το μόντεμ Ford PassConncet να διατηρεί το αυτοκίνητο πάντα συνδεδεμένο συμβάλλοντας στην καλύτερη και ευκολότερη διαχείρισή του μέσα από την προηγμένη εφαρμογή FordPass για απομακρυσμένο έλεγχο, όπως κλείδωμα/ξεκελίδωμα θυρών, εκκίνηση κινητήρα, προθέρμανση εσωτερικού, εντοπισμό οχήματος και σταθμού φόρτισης, ελέγχου επιπέδου φόρτισης μπαταρίας και προγραμματισμού φόρτισης και άλλα πολλά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...