Ποιος κυβερνητικός οργανισμός παρήγγειλε... 399 Tesla Model 3;

Με αξία πάνω από 18 εκατομμύρια, πρόκειται για την μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών μοντέλων που έχει γίνει ποτέ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

  • -
  • -

Το Υπουργείο Μεταφορών της Καλιφόρνια φαίνεται πως παρήγγειλε 399 Tesla Model 3, τα οποία υπολογίζεται πως σε αξία ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα μεταξύ όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Δεν μας κάνει εντύπωση βέβαια, καθώς η Καλιφόρνια αποτελούσε το σπίτι του αμερικανικού κολοσσού για πολύ καιρό. Παρά το γεγονός ότι η σχέση μεταξύ της εταιρείας και της πολιτειακής κυβέρνησης έχει ψυχρανθεί με την πάροδο του χρόνου, τα μοντέλα της Tesla εξακολουθούν να σημειώνουν τις περισσότερες πωλήσεις στην Καλιφόρνια.

model 3

Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους ιδιώτες όμως, αλλά όπως φαίνεται και για τους κρατικούς φορείς. Φυσικά, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με την πιο συχνή χρήση μοντέλων της Tesla σε διάφορα ομοσπονδιακά τμήματα, με την παραγγελία του Υπουργείου Μεταφορών της Καλιφόρνια για 399 Tesla Model 3, να είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Οι ίδιοι επιβεβαίωσαν μάλιστα πως όλα τα οχήματα που παραγγέλθηκαν είναι εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD).

Ποια ήταν η μεγαλύτερη παραγγελία που είχε καταγραφεί μέχρι σήμερα και από ποια πολιτεία;

Με την τιμή αγοράς να υπολογίζεται σε περισσότερα από 18 εκατομμύρια δολάρια, πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων από κυβερνητικό τμήμα των ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό ή πολιτειακό επίπεδο, που έχει γίνει ποτέ γνωστή. Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη συμφωνία που είχε γίνει γνωστή στο κοινό ήταν η αγορά 250 Model 3 από τη Νέα Υόρκη. Η παραγγελία είχε πραγματοποιηθεί το 2021 για 12.360.000 δολάρια.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Tesla Model 3

Η χρηματοδότηση για την αγορά οχημάτων Tesla προήλθε από το σχέδιο δαπανών της Καλιφόρνια, το οποίο διέθεσε από 176 εκατομμύρια δολάρια για κάθε περίοδο (2022-2023 και 2023-2024) στο Υπουργείο Μεταφορών για την αντικατάσταση του στόλου τους ο οποίος περιέχει οχήματα φυσικού αερίου, αλλά και μηδενικών εκπομπών (EV). Εκτός από την αγορά ηλεκτρικών, η χρηματοδότηση περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση των απαραίτητων υποδομών φόρτισης.

Τι άλλο βρίσκεται στον στόλο του Υπουργείου Μεταφορών της Καλιφόρνια;

Μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Μεταφορών της Καλιφόρνια έχει παραλάβει 236 από τα 399 Model 3 και αναμένει να παραλάβει τα υπόλοιπα 163 έως το τέλος του έτους. Μετά την πλήρη ολοκλήρωση της παραγγελίας, ο στόλος του τμήματος θα αποτελείται κατά 43% από αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Στην κατοχή του το Υπουργείο έχει ήδη 54 Toyota RAV4, 15 Chevrolet Bolt, 11 Nissan Leaf και ένα ηλεκτρικό pickup Ford F-150 Lightning. Επιπλέον, το τμήμα διαθέτει 37 Toyota Mirai.

Πηγή: tesmanian

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...